Bostanlı Deresi cezibe merkezi oluyor

 İZMİRLİLER’in denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen "İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında sıra Mavişehir-Alaybey Tersanesi arasındaki sahil şeridindeki ilk uygulama alanı olan Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi.

Uygulama projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, projenin birinci etabı için 30 Haziran’da yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhalenin sonuçlandırılmasının ardından yapım çalışmalarına hemen başlanacak. Proje 1 yılda tamamlanacak. Bostanlı’da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması, yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü kuracak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek. Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak.

Parkta çim tepeler, tepelerden inen kaydıraklar, teleferik oyun grubu, ipli tırmanma, trambolin, denge elemanları, farklı modellerde salıncaklar, engelli salıncağı, tahteravalli ve oturma grupları yer alacak. Bostanlı Balıkçı Barınağı tarafına ahşap günbatımı platformları yapılacak ve wi-fi erişimi kullanıma sunulacak. Bu alanda suni bir tepe oluşturularak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenme-buluşma alanı yaratılacak.

Dere boyunca gelen mevcut yaya aksı ahşap bir yaya yoluna dönüşerek doğrudan kıyıya bağlanacak. Bostanlı deresi içine yüzer bir platform (ponton) yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek. Mevcut "Bisim" park alanı büyüyecek; kıyı hattında beğeni gören bisiklet parklarının kullanımına bu bölgede de devam edilecek.

Kauçuk bir koşu yolu yapılarak vatandaşlara sağlıklı spor imkanı yaratılacak. Fıskiyeli bir havuz ve küçük etkinliklere imkan veren bir meydan oluşturulacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan "İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Turan ile Yeni Kent Merkezi arasında uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridinin ilk etabı için de uygulama projeleri tamamlandı.

Editör: TE Bilişim