Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, son günlerde artan terör saldırılarının ardından doğalgaz ve petrol boru hatlarındaki güvenlik tedbirlerinin artırılacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta bölücü terör örgütü PKK tarafından Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi yakınlarında patlatıldığı ileri sürülen doğalgaz boru hatlarında inceleme yapmak üzere Erzurum'a gelen Bakan Güler, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde yaşanan terör örgütünün bombalı eylemleriyle ilgili olarak değerlendirmede bulunan Bakan Güler, "Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Hükümet olarak bu noktada tavrımız çok net. Terörün bir an evvel ortadan kalkması, çözümü için büyük bir çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Ağrı'da meydana gelen doğalgaz boru hattındaki patlamayla ilgili soruya ise Bakan Güler, "Ağrı ziyaretimde bu konuda da ilgili birimlerle görüşmelerde bulunacağım. Bu hatları arızasız ve kazasız sürdürmek görevimiz. Bu hatlarda gerekli tedbirleri aldık. Bundan sonra da artırarak devam ettireceğiz" şeklinde cevap verdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim