Borçlarını ödemek için gemide çalışan çift Baltık'ta can verdi

Baltık Denizi'nde 11 kişilik mürettebatıyla batan Slovakya bandıralı 'Ömer-N' adlı kuru yük gemisinde hayatını kaybedenlerin aileleri olayın şokunu yaşıyor. Özbakır çiftinin aileleri, çiftin, şirketlerinin iflas etmesi üzerine birlikte gemide çalışmaya başladığını anlattı.
Pazar günü meydana gelen kazada Abdullah Faruk Balçık, Aytaç Erol ve Ömür Aslan sağ kurtulmuştu. Serkan Öztürk, Sinan Akyüz, Mustafa Şen, Mustafa Arslan, Hasan Aktepe ile çarkçıbaşı İrfan Özbakır ve eşi Fatma Nadide Özbakır sulara gömülmüştü.
Geminin çevresinde pazar gününden beri sürdürülen arama kurtarma operasyonu bitirildi. Kayıp üç Türk gemiciden henüz haber alınamadı. Kazada Özbakır çifti ile iki denizcinin cesetleri çıkarılmıştı.

Ölen çarkçıbaşı 56 yaşındaki İrfan Özbakır ile aynı gemide aşçı olan eşi 54 yaşındaki Fatma Nadide Özbakır'ın aileleri armatör firmaya tepkili. Yalova'nın Çınarcık ilçesinde oturan İrfan Özbakır'ın annesi ve babası, armatör firmaya telefon açarak "Neden zamanında bu insanları kurtarmadınız?" diye sorduklarını, "Senin canın gittiyse bizim de malımız gitti" yanıtını aldıklarını söyledi. Baba Bekir Özbakır, "Oğlum yaklaşık 4 yıl önce Çınarcık'ta hazır yemek ticaretine başladı. İflas etti. Piyasaya 70 bin YTL borçlandı. Sonunda eşiyle birlikte gemiye binip eski mesleğini yapmaya başladı. En son 15 gün önce konuştuk" dedi

Kaynak: Radikal

Editör: TE Bilişim