BOĞAZ'DAKİ GEZİ TEKNELERİNE DENETİM BAŞLADI

İstanbul Boğazı'ndaki gezi teknelerinin denetlenmesine, İstanbul Valiliği'nce kurulan komisyon tarafından başlandı. Ses kirliliği yaptığı belirlenen tekneye 5 bin YTL civarında para cezası verilecek.
Boğaz'da günübirlik gezi yapan teknelerin turizm sektörünü kötü etkilemeyecek şekilde hizmet vermesini sağlamak amacıyla oluşturulan komisyonun başkanı İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, komisyonda ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yer aldığını, her üyenin de kendi konusunda denetim yapacağını anlattı.
Teknelerle ilgili şikayetlerin başında "ses kirliliği" geldiğini dile getiren Taşbaşı, "Bu nedenle bu yıl denetimlerimizin bazılarını gece Çevre Müdürlüğü'nün elemanlarını da alarak motorla denizde ölçüm yaparak gerçekleştireceğiz" dedi. Taşbaşı, ses kirliliği yaptığı belirlenen tekneye 5 bin YTL civarında para cezası verileceğini, aynı tekne 2. kez yakalanırsa yaklaşık 10 bin YTL para cezasına çarptırılacağını vurguladı.
Bu denetimlerin amacının ceza kesmekten çok yol gösterip yönlendirerek hizmet kalitesini yükseltmek olduğuna işaret eden Taşbaşı, denetimler sonunda memnun kalınan teknelerin belgeyle ödüllendirileceğini de belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde su sporları yaptıran kişi ve kuruluşlar olduğunu, ancak herhangi bir belgeye sahip olmadıklarını kaydeden Neyine Vali Yardımcısı Taşbaşı, bunları tespit ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelikteki şartlara uygun olarak belgelendireceklerini söyledi.

DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim