Boğaz’da İzmir Tasarımı Gemiler

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından "2 yaka 5 dakika" sloganıyla tasarlanan gemiler, İstanbul Boğaziçi deniz taşımacılığına Mayıs ayında başlayacak.

İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından Dentur Avrasya için tasarlanan 14 çift başlı yeni teknenin iç tasarımlarında son aşamaya gelindi. İlk tekne, Mayıs’ta Üsküdar - Beşiktaş arasında 5 dakika içiresinde yolcularını konforlu şekilde kıyıya ulaştıracak.

İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing, Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül ve Yrd. Doç. Dr. Can Özcan ile İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Öğrencisi Alperen Gören, İEÜ Endüstriyel Tasarım Lisans Programı Öğrencisi Mert Karaman’ın görev aldığı projede, gemilerin iç mekan, mobilya ve kimlik tasarımları yapıldı.

İEÜ EKOTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, deniz taşımacılığı tasarımlarında deneyimli bir ekipleri bulunduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ’in arabalı vapurlarında mekƒn ve mobilya tasarımlarını yaptıklarını anımsattı. Yrd. Doç. Dr. Özcan, İzmir’deki projelerinin ardından İstanbul’dan da teklif aldıklarını, Mayıs ayında ilki sefere çıkacak olan Dentur Avrasya teknelerinin iç tasarımlarını yaptıklarını söyledi.

Üsküdar - Beşiktaş arasında hizmet verecek teknelerin 2 yakayı 5 dakikada birbirine bağlayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Özcan, mobilya, aydınlatma, servis gibi alanlarda yolcuların daha rahat hareket etmesini sağlayacak düzenlemeler yaptıkları özel bir tasarım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim