Boğaz'da eylem

İstanbul Boğazı'nda teknelerle, ”İstanbul'u seviyorum. El ele verelim koruyalım” adlı eylem düzenlendi. Doğayla Barış Derneği öncülüğündeki eylem nedeniyle, Beykoz Paşabahçe'de toplanan teknelerde, çevreci pankartlar açılarak, sloganlar atıldı.

Tekneler daha sonra siren çalarak Kabataş'a doğru hareket etti. Tekneler Boğazda yol alırken, çevreciler kıyılardaki vatandaşlara el sallayarak, eyleme davet ettiler. Vatandaşların da eyleme destek verdiği görüldü.

Basın mensuplarını taşıyan teknede, Doğayla Barış Derneği Başkanı Yüksel Üstün tarafından gazetecilere bir bildiri dağıtıldı. Bildiride, bu eylemin bundan sonra her yıl 11 Haziranda tekrarlanacağı belirtilerek, 11 Haziranın Türk Boğazları Günü olarak ilan edilmesi istendiği kaydedildi.

Üstün, yaptığı açıklamada da ayrıca bir imza kampanyası düzenlediklerini, 1 yıl boyunca sürecek kampanyanın ardından 2007'de yapılacak eylemde İstanbul Boğazı'nı deniz trafiğine kapatmayı amaçladıklarını söyledi.

Çözümün güç birliğinden geçtiğini dile getiren Üstün, herkesi imza kampanyasına katılmaya davet etti. Üstün ve çok sayıda çevreci, daha sonra teknede imza topladılar.

FENER RUM PATRİĞİNDEN DESTEK

Bu arada, Feriye Lokantası'nın bulunduğu kısımdan da Fener Rum Patriği Bartholomes ve birçok din adamının el sallayarak eyleme destek verdiği görüldü. Eylem, tüm teknelerin Kabataş'ta varmasının ardından sona erdi. Öte yandan, Bodrum koylarının imara açılmasını protesto eden ”Mavi Yol Girişimi” üyelerinden bir grup da İstanbul Boğazı'ndaki eyleme destek verdi. Çevreciler, Bodrum'da yürüttükleri kampanya hakkında bilgi vererek, çevre örgütlerinin birbirine destek vermeleri gerektiği için bugün burada bulunduklarını söylediler.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim