İstanbul'da, Şehir Hatları'na ait 2 yolcu vapuru çarpıştı. Çarpışma anı kameralara saniye saniye yansırken, büyük panik yaşayan yolcular, vapurların dolmuşlar gibi yarış yaptıklarını ve kazanın bu nedenle meydana geldiğini öne sürdü.

Alınan bilgiye göre, Karaköy-Haydarpaşa-Kadıköy seferini yapan "Caner Gönyeli" adlı vapur ile aynı saatte Eminönü-Haydarpaşa-Kadıköy seferini yapmak üzere hareket eden "Emin Kul" adlı vapur, Haydarpaşa İskelesi yakınında burun buruna çarpıştı.

Çarpışma sırasında güvertede bulunan yolcular arasında panik yaşandı. Sarsıntıyı yaşayan yolcular, sağa sola kaçışmaya başladı.

Eminönü'nden hareket eden vapurda eşiyle birlikte bulunan Baki Özkan, büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi. Özkan, "Eşimle birlikte boğaz turu yapmayı seviyoruz.

Bu nedenle vapura binmiştik. Bindiğimiz vapur, aynı yönde gitmekte olan vapurla, dolmuşlar gibi yarışmaya başladı. İkisi de süratlerini kesmedi.

Limana yaklaştıklarında bile hızlı gidiyorlardı. Bizim içinde bulunduğumuz vapur yön değiştirmeden devam etti. Diğer vapurla çarpıştılar.

Çarpmanın etkisiyle insanlar panik yaşadı ve kaçışmaya başladı. Bu, büyük bir sorumsuzluk. Yetkililer gerekli önlemleri alsın.

Büyük bir olay atlattık" dedi. Nevrez Özkan ise, "Ben de büyük panik yaşadım. Allah'tan kötü bir şey olmadı" diye konuştu. 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim