Acıbadem'den yola çıkan yaklaşık 500 kişilik grup, Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek Taksim'e doğru yürüdü. Gruba Barbaros Bulvarı'nda polis müdahale etti.

Taksim Meydanı ve çevresinde çıkan olayları protesto eden bir grup D-100 Karayolu Acıbadem Mevkiinden yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle D-100 karayolu trafiğe kapandı.

Köprü üzerinde bekleyen grup bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti. Gruba CHP milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.

Tanal, "Vatandaş haklı olarak yürüyor. Meydanlara biber gazı sıkan hükümete tepkilerini dile getiriyorlar" diye konuştu. Grubun "Heryer Taksim Heryer Direniş" sloganlarıyla yürüyüşü devam ettiler.kopru.20130601081003.jpg

KÖPRÜDEN RAHAT GEÇTİLER

Yoldan geçmeye çalışan araçların da korna çalarak protestoculara destek verdiği görüldü. Boğaz Köprüsü’nde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması ve etrafta polis ekiplerinin görülmemesi dikkat çekti.

Yaklaşık 500 kişilik grup Bogaziçi Köprüsü'ne geldi. Köprü üzerinde bekleyen grup bir süre sonra tekrar yürüyüşe geçti. Gruba CHP milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Tanal, "Vatandaş haklı olarak yürüyor. Meydanlara biber gazı sıkan hükümete tepkilerini dile getiriyorlar" diye konuştu.

GRUBA BEŞİKTAŞ'TA POLİS MÜDAHALESİ

Gezi Parkı eylemi için Kadıköy'den D-100 trafiğini kapatarak gelen grup, Taksim Meydanı'na çıkmak istedi. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş istikametine giden grubu polis ekipleri anonslar yaparak uyardı. Grubun yürüyüşüne izin vermeyeceğini belirten polis ekipleri, eylemcilerin dağılmasını istedi.

Uyarılara kulak asmayan eylemciler, polis ekiplerine taş atmaya başladı. Polis ekipleri de TOMA araçlarından tazyikli su ile karşılık verdi. Grubun dağılması için gaz bombası da atan polis, eylemcilerle uzun süre çatıştı. Bazı eylemciler çöp bidonlarını ve ellerine geçirdiklerini yollara atarak barikat kurdu.
Editör: TE Bilişim