Vali Mutlu'dan trafiğe kapalı yol tweeti

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un bugün İstanbul'un iki yakası arasında yapacağı tarihi vuruş nedeniyle Boğaziçi Köprüsü 14. 00-15. 00 saatleri arasında trafiğe kapanacak. 

İstanbulluları kara kara düşündürüyordu. Çünkü o vuruş nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün 5 saat süreyle trafiğe kapatılacağı duyurulmuştu. Ancak geceyarısı karar değişti ve kapatma işlemi hem tek yöne düşürüldü hem de 1 saatle sınırlandı.

Golf efsanesi Tiger Woods'un, bugün Asya'dan Avrupa'ya yapacağı tarihi vuruş nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'ndeki trafik akışı kısmen duracak. İstanbul Valisi Mutlu'dan, konuyla ilgili bir bilgilendirme geldi.

Golf'un efsane ismi, Tiger Woods bugün, asya kıtasından avrupa kıtasına uzanan tarihi bir vuruş yapacak. İşte o vuruş nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün 11. 00-16. 00 saatleriarasında çift yönlü olarak trafiğe kapatılacağı açıklanmıştı.

Türkiye'nin tanıtımı açısından son derece önemli olan bu organizasyon, iki kıta arasında yolculuk yapacak İstanbulluları kara kara düşündürüyordu. Ancak geceyarısı yapılan bir açıklamayla 5 saatlik kapatmanın 1 saate düşürüldüğü ve uygulamanın tek yönlü olarak yapılacağı duyuruldu.

Buna göre Boğaziçi Köprüsü bugün arasında Avrupa-Anadolu yönünde 14. 00-15. 00 saatleri arasında trafiğe kapanacak. Anadolu-avrupa yönü ise trafiğe açık olacak.

Golf efsanesi Tiger Woods'un iki kıta arasında yapacağı atış ise dünyanın önde gelen basın kuruluşları tarafından yakından izlenecek. Efsane sporcunun bu vuruşuyla dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birisi olan European Tour'un bir ayağı Türkiye'ye taşınmış olacak.

VALİ TWİTTER'DAN DUYURDU

Kentin valisi Hüseyin Avni Mutlu da, kısmen trafiğe kapatılacak Boğaziçi Köprüsü ile ilgili Twitter hesabından mesaj yayınladı.

Vali Mutlu mesajında, "Bugün Boğaziçi Köprüsü'nde yapılacak gösteri nedeniyle Asya'dan Avrupa'ya geçiş saat 14-15.00 arasında azami 1 saat tek yönlü kapatılacaktır" dedi.

Metrobüs seferlerinde kısıtlama olmadığını belirten Mutlu, "Uluslararası etkinlik nedeniyle azami 1 saatlik kapamada Asya'ya geçişte ve iki yönde metrobüs seferlerinde hiçbir kısıtlama olmayacaktır" dedi.

KAPANACAK YOLLARA YENİ DÜZENLENME

Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, etkinlik nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar ile ilgili değişiklik yaptı.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, yeni yapılan düzenlemeyle Boğaziçi Köprüsünü takiben Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş istikametinde herhangi bir yol güzergahı trafiğe kapatılmayacak.

AVRUPA'DAN ANADOLU'YA GEÇİŞLERDE;

Zincirlikuyu D-100 kuzey katılım,

Metrobüs durakları(Beşiktaş istikameti),

Barbaros Bulvarından Sait Çiftçi köprü katılım (E-5 güney katılım) güney Beşiktaş- Levent ayrımı,

FSM turnikelerden gelip 1. çevre yolu ayrımı güneyden gelip kuzeye katılım araç trafiğine kapatılacak olup, 1. köprüyü kullanacak tüm sürücüler alternatif olarak bahse konu kapatmanoktalarından 2. köprü istikametine yönlendirilecektir.

 

Editör: TE Bilişim