TÜRKAPDER Yaza Veda Gezisi

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKAPDER) düzenlediği yaza veda gezisi ile üyeleri ve denizci dostları ile bir araya geldi.

5 Ekim 2013 Cumartesi günü düzenlenen gezi “Varan 6” teknesinde gerçekleştirildi. Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde yapılan gezi öncesinde TÜRKAPDER 33. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri; Kapt. Cengiz Karabüber, Kapt. M. Birol Bayrakdar, Kapt. H. Koray Karagöz, Kapt. Cem Yılmaz, Kapt. Ömer Salcı ve Kapt. İ. Arif Bostan misafirlerini Haydarpaşa Turyol İskelesi’nde karşıladılar. Geziye; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Müh. Cemalettin Şevli, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın ile Onursal Başkan Müh. Erkan Dereli, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. İsmail Akpınar, İDO Kaptan ve Başmühendisleri Derneği Başkanı Kapt. E. Atalay İm, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği İkinci Başkanı ve Denizcilik Federasyonu Genel Sekreteri Müh. Ahmet Hamza, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı İkinci Başkanı Müh. Yılmaz Onur ile Muhasip Üye Kapt. Uğuray Akıncı’nın yanı sıra TÜRKAPDER üyeleri, sektör mensupları ile sponsor firmaların temsilcileri katılım gösterdi.   

Soğuk havaya rağmen büyük ilgi gören gezide öncelikle bir kokteyl düzenlendi, kokteyl sonrasında TÜRKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Cengiz Karabüber tüm katılımcıları selamladığı bir konuşma gerçekleştirdi ve böylesi bir etkinlik gerçekleştirerek denizci dostlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karabüber konuşmasının ardından sponsor firma temsilcilerine, katkılarından dolayı, yönetim kurulu adına birer plaket takdim etti. Daha sonra yemeğe geçildi. Müzik ve boğazın eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen yemekte dans müziğinin başlamasıyla piste gelen denizciler gece yarısına kadar keyifli vakit geçirdiler.

Katılımcılar etkinliğin gelenekselleştirilmesi arzusuyla ve yeniden buluşmak üzere tekneden ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim