Boğaz faciadan kıl payı kurtuldu

İstanbul Boğazı'nda dümeni arızalanan 200 metre uzunluğunda dev gemi kıyıya 100 metre kala demir atarak durabildi. Siren çalarak kıyıdaki tekneleri ve vatandaşları uyaran Poseidon 5 isimli dev gemi vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre; Karadeniz'den Marmara istikametine doğru giden Poseidon 5 isimli geminin dümeni Kuruçeşme açıklarında arızalandı. Arnavutköy-Kuruçeşme arasında birden karaya doğru yönelen gemi, siren çalarak kıyıdaki tekneleri ve vatandaşları uyardı. Kıyıdaki ufak tekneler ve vatanaşlar korku içinde bölgeyi terk ederken, dev gemi demir atarak kıyıya 100 metre kala ancak durabildi. Olayın ardından çok sayıda Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik Teknesi ve Deniz Polisi bölgeye giderek önlem aldı.

Olay sırasında kıyıdaki bir teknede olduğunu belirten Adem Arı isimli bir vatandaş, geminin Marmara istikametine doğru giderken birden yönünü karaya doğru vererek gelmeye başladığını söyledi. Geminin siren çalarak vatandaşları uyardığını belirten Arı, gemiyi gören vatandaşların ve teknelerin hızla kaçıştığını aktardı. Arı, "Çok korktuk. Gemi demir attı. Bir süre bu şekilde kıyıya doğru geldi sonra ancak durabildi."şeklinde konuştu.

Bu arada, Kıyı Emniyeti'ne bağlı Gemi Kurtaran ekipleri arızalanan gemiyi halatlarla sabitledi.

Editör: TE Bilişim