Bodrum'un kıyıları tekne ile temizlenecek

Bodrum'da, denizlerin temizlenmesi amacıyla başlatılan ''Denizler Mavi Yaşar Kampanyası'' kapsamında, ''Venüs'' adlı ''katı atık alım teknesi'' faaliyete geçti. 

Bodrum'da, denizlerin temizlenmesi amacıyla başlatılan ''Denizler Mavi Yaşar Kampanyası'' kapsamında, ''Venüs'' adlı ''katı atık alım teknesi'' faaliyete geçti. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneği'nin başlattığı kampanya kapsamında alınan ''Venüs'' adlı tekne, Bodrum Limanı'na demirledi.

Katı atık alım teknesini ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; '"Teknenin amacı koylarımızı temiz tutmak. Bu teknemiz mavi yolculuğun yoğun yaşandığı Gökova'da faaliyet gösterecek, doğanın ve denizlerimizin eritemediği, yok olmayan ürünleri toplayacak. Yerli yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği ve ahşap teknelerin ekonomimize milyon dolarları kazandırdığı en güzel koylar temiz olmalı. Bu organizasyonda emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, Deniz Ticaret Odası'na, Bodrum Denizciler Derneği'ne ve Bodrum Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Teknemiz Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

26 bin liraya mal olan 11 metre uzunluğundaki tekne, Bitez, Adaboğazı, Karaada, Tavşan Burnu, Kızılburun, Orak Adası, Kissebükü, Mazı, Çökertme, Akbük, Sedir Adası, İngiliz Limanı,Karacasöğüt, Löngöz, Tuzla ve Yedi Adalar bölgelerinde dolaşarak kıyı ve deniz temizliği yapacak. Tekne ayrıca, bu hatlar üzerindeki koylarda demir atmış teknelerde bulunan çöpleri de alacak.

Editör: TE Bilişim