Bodrum'da lodos etkili oluyor 
 
MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde şiddetli lodos etkili olmaya başladı. Turgutreis- Akyarlar yolu, 6 metreye ulaşan dalgalardan etkilenirken, sahil kesimindeki otel, motel ve tatil sitelerinin iskeleleri parçalandı.

Turgutreis, Gümüşlük ve Yalıkavak beldelerinde, hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye yaklaşan lodos nedeniyle sahil kesiminde bulunan otel, motel ve tatil siteleri zor anlar yaşıyor. Yüksekliği 6 metreyi bulan dalgalar, sahili vurdu. Güllük limanından İtalya ve İsrail’e gitmek için hareket eden kuru yük gemileri koylara sığınmak zorunda kaldı.

Lodosun neden olduğu dalgalar, Turgutreis- Akyarlar arasındaki yolda hasara yol açtı. Turgutreis sahilindeki otel, motel, restoran ve tatil sitelerine ait iskeleler parçalandı. 8 evin güneş enerjisi panelleri parçalandı. Esnaf, sabah saatlerinde dükkanlarını açmakta güçlük çekti. Bodrum ve Turgutreis Belediyeleri teknelerin limandan çıkmamaları için sık sık uyarılarda bulunurken, zabıta ve itfaiye ekipleri de alarma geçti.

Meteoroloji yetkilileri, lodosun akşama doğru etkisini artıracağını ve iki gün daha etkili olacağını belirtti.(dha)

 

 

Editör: TE Bilişim