Bodrum ve Datça’da fırtına

Muğla’nın Bodrum, Fethiye ve Datça ilçelerinde etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji yetkilileri, Egelileri sel ve soba zehirlenmelerine karşı uyarıyor.

Meteroloji yetkilileri rüzgarın hızının Dalaman’da saatte 41, Bodrum’da 35 ve Marmaris’teise 16 kilometreye ulaştığını, bugün özelikle Bodrum’da etkili yağmur beklendiği açıkladı.

Datça’da dün geceden beri etkili olan şiddetli rüzgar, ilçede günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle yat limanında bağlı olan teknelerin sahipleri zor anlar yaşıyorlar. Şiddetli lodosun etkisiyle bazı teknelerin rıhtıma çarparak hasar gördüğü öğrenildi. Şiddetli yağmurun ve fırtınanın yaratabileceği tehlikelere karşı, Datça Belediyesi ekipleri hazır bekliyor.

Datça açıklarında seyreden tankerler ve kuru yük gemileri gibi yüksek tonajlı deniz araçları, fırtınadan dolayı Datça Körfezi’ne girerek demirlemeye başladılar.

Denizcilik yasalarına göre karaya çıkmak için Datça Liman Başkanlığı’na kayıt yaptırarak harç ödemesi gereken gemiler, alargada fırtınanın bitmesini bekliyorlar. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu Bodrum’da ise turistler günü kaldıkları otellerde geçirmeyi tercih ediyorlar.

Kaynak: AA
DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim