Boat Show'un gözdeleri   
  
Uluslararası İstanbul Boat Show, 8 Aralık’tan itibaren kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 27. kez düzenlenecek olan ve 16 Aralık’a kadar açık kalacak olan Uluslararası İstanbul Boat Show’a, dünyaca ünlü motoryat üreticisi Azimut-Benetti'nin Türkiye distribütörü Sirena Marine de iddialı modellerle katılacak.

Sirena Marine, Azimut ürün yelpazesinde yer alan ve Bursa’daki fabrikasında ürettiği Azimut 42E’nin yanı sıra ithal ettiği Azimut 43, Azimut 43S ve Azimut 50 modellerini 9. Salon’daki standında sergileyecek.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen 13 metrelik uzunluğa sahip, iki adet 380 HP’lik Cummins motorla donatılan ve 32 knot’lık maksimum hıza erişebilen Azimut 42E'nin, fuarın ilgi odağı olacak modelleri arasında yer alması bekleniyor. Azimut model yelpazesinin en küçük fakat en hızlı ve sportif gezi tekneleri arasında yer alan, 435 HP’lik iki adet motora sahip Azimut 43S modeli de ulaştığı 34 knot’lık maksimum hızıyla olduğu kadar konfor ve tasarım özellikleriyle ön plana çıkmayı başarıyor.

Sirena Marine’nin fuar kapsamında sergileyeceği en büyük ve en güçlü model ise 16 metreyi aşan uzunluğa ve her biri 715 HP’lik güç üreten çift motorlu Azimut 50 olacak.

Sirena Marine şirketinin ait olduğu Kıraça Şirketler Topluluğu, Türk otomotiv sektörünün duayeni İnan Kıraç ve Claude Nahum tarafından 1998 yılında kuruldu. 1.300 personeli bulunan topluluk; otomotiv, yedek parça, insan kaynakları danışmanlığı, tasarım-mühendislik ve tekne imalatı alanlarında faaliyet gösteriyor.

1969 yılında kurulan İtalyan motoryat üreticisi Azimut ise, 1985 yılında, kuruluşu 1873 yılına dayanan dünyaca ünlü büyük tekne imalatçısı Benetti’yi satın alarak Azimut-Benetti adıyla faaliyetine devam etti. 2001 yılında da tekne üreticisi Gobbi’yi satın alarak Atlantis markasını yaratan grup şu an üç farklı marka ile üretim yapıyor. 2006 yılında 560 adet tekne üretimi ile satışlarını %15 arttırarak 701 milyon euro ciro yapan grup, Avrupalı tekne üreticileri arasında ciro bazında üçüncü, üretim bazında ise beşinci sırada yer alıyor. Azimut-Benetti Grubu 24,4 metre üzeri tekne imalatında ise dünyada lider konumda.
 
Hürriyet

Editör: TE Bilişim