12 milyon euroluk yat

Pendik'teki Marinturk İstanbul City Port'ta açılan Shop&Miles Boat Show'da, en pahalısı 51 metre uzunluğunda 12 milyon euroluk mega yatların yanı sıra 5 metre boyunda 18 bin lira değerinde ikinci el teknelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda tekne görücüye çıktı.   

Fuarda sergilenen mega yatlardan Yalova'daki Oruçoğlu Tersanesi'nde inşa edilen 51 metre boyunda, 8,5 metre enindeki "Royal Barbarossa", fuarın en büyük ve pahalı teknesi oldu.

Mobilyasız fiyatı 12 milyon euro olan mega yatın mobilyalı fiyatının ise 13 milyon euro olarak belirlendiği belirtildi.

Fuarın fiyatıyla dikkati çeken diğer mega yatları arasında ise Elegan Yatçılık tarafından Tuzla Giant Tersanesi'nde yapılan 5 milyon 750 bin euro değerinde ve 30 metre boyundaki "Blue Wind", İncetrans firmasınca yapılan 5 milyon 200 bin euro değerinde ve 33 metre boyundaki "İnce" adlı tekneler yer aldı.

Fuarın en pahalı yelkenli teknesi ise Grande Yat tarafından Bodrum'daki tersanelerinde maun lamine olarak inşa edilen tek direkli "sloop" tipi tekne oldu.

34 metre boyunda ve 1'i master olmak üzere 6 kamarası bulunan teknenin fiyatının 3 milyon 950 bin euro olduğu kaydedildi.

Bu arada, fuarda, "Herkes Tekne Sahibi Olabilir" sloganı ile oluşturulan Fırsat Köşesi'nde ikinci el tekneler de "uygun" fiyatlarla satışa sunuldu.

Buradaki tekneler arasında Taylan Yatçılık tarafından satışa sunulan 40 beygir gücü kıçtan takma motorlu 5 metre 20 santimetre boyundaki yarım kamaralı tekne 18 bin lira fiyatıyla fuarın hesaplı ürünleri arasında yer aldı.

Fırsat Köşesi'nde, 1 milyon 100 bin euroya kadar çeşitli fiyatlarda 40 adet ikinci el tekne alıcı bekliyor.

 

Editör: TE Bilişim