Boat Show Ankara'ya denizi getiriyor 

İstanbul Avrasya Boat Show’un ardından Ankara’da ilk kez deniz araçları, ekipmanları ve aksesuarları fuarı ‘Boat Show’, 21-25 Nisan tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezinde yapılacak.

Boat Show’un tanıtıldığı basın toplantısına CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşaa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü Denizcilik Uzmanı Barış Öztürk, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaptan Esen Faruk Özhan ve CNR Holding Satış Koordinatörü Murat Aslan katıldı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye’de ilk defa denize kıyısı olmayan bir şehirde Boat Show düzenlediklerini belirterek, Ankaralıların deniz tutkunu olduğunu ve en çok tekne alımlarının Ankara’dan yapıldığını ifade etti.  İstanbul’da gerçekleştirilen ve 10 gün süren Avrasya Boat Show’un ziyaretçilerinin büyük bir kısmının Ankara’dan geldiğini belirten Erem, şöyle konuştu: “Pek çok yelken kulübü, Denizcilik Müsteşarlığı, kuvvet komutanlıkları gibi kurumlar Ankara’da olmasının da fuarın bölgedeki önemini arttırıyor. Fuar açık ve kapalı toplam 15 bin metrekare alanda yapılıyor.”

Yüzde 20’si amatör denizci

DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi de, Türkiye’deki tekne alıcıların yaklaşık yüzde 30’unun Ankaralılardan oluştuğuna dikkat çekerek, “Ankaralıların yaklaşık yüzde 20’si amatör denizci, yüzde 70’i tatilini deniz kenarında geçiriyor. Ancak bizler CNR ve DENTUR olarak gerçek deniz sevgisinin sadece fiziki olarak sahil kenarında bulunmakla oluşmadığını biliyoruz” diye konuştu.

DenizHaber.Com medya sponsorlarından

Türk Denizciliğinin Haber Sitesi DenizHaber.Com Ankara'da açılacak olan Boat Show'u medya sponsoru olarak destekliyor.

 

Editör: TE Bilişim