DTO'ya Büyük Ayıp

Boat Show açılışında Deniz Ticaret Odası'na büyük bir ayıp yapıldı.
 
Denizcilik sektörü büyük bir ailedir. Biz; medyası, armatörü, limancısı, yatçısı, çalışanı, deniz kültürünü bilince çıkaranları olarak çok büyük bir aileyiz. Bu ailede herkese hak ettiği yer veriliyor. Karşılıklı saygı, kardeşçe dayanışma bu büyük denizci ailesini başka sektörlerin ailelerinden ayırıyordu. Bu aile; Karadeniz kadar hırçın, öfkeli, Akdeniz kadar sıcak, cana yakın ve sonsuz denizler gibi sevecen, muhabbetli insanlar topluluğundan oluşmaktadır.

Bu ailede kimisi yazıyor, konuşuyor; kimisi ise denizcilik sektörümüzün gücünü, enerjisini, perspektifini, onurunu ve vicdanını temsil ediyor. Onlar olmadan denizcilik sektörü güdük kalır, güdük denizcilik sektörü ise bu büyük aileyi yaratamazdı.

Bunları niye mi anlatıyoruz? Geçen gün Pendik’te bir fuar açılışı bu büyük denizcilik ailesinin geleneklerini alt üst etti. Deniz Ticaret Odası bu büyük ailenin amiral gemisidir. Bu gemide herkes karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışma içerisinde hareket eder. Ne olduysa oldu, bu fuar açılışında sektörün amiral gemisi Deniz Ticaret Odası yerine Kara faaliyeti yürüten İstanbul Ticaret Odasın Başkanı konuşturulurken, Deniz Ticaret Odamız en üst düzeyde temsil edilimesine rağmen konuşturulmamıştır. İş bununla da bitmiyor, fuar katılımcıları arasında onlarca üyesi bulunan GESAD, GİSBİR, YATEF gibi sektörün çok önemli kurumları da açılışa çağrılmamışlardı.

Aslında her şey çok güzel başlamıştı. Anadolu yakasında yapımı bitmekte olan istanbul’un incisi diyebileceğimiz MarinTürk Marinası'nda bu organizasyonun yapılıyor olması herkesi son derece memnun etmişti. Burası Monaco yat fuarına benziyor diyenlerin sayısıda bir hayli fazlaydı. Her şey yolunda gidiyor darken tören başladı, DTO’ en üst düzeyde temsil ediliyordu. Açılış konuşmalarıyla beraber hatalar da birbirini kovalamaya başladı. Önce DTO konuşturulmadığı gibi, kurdale kesimine de DTO'dan çağrılan olmadı. Bu durum birçok insanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Umuyoruz yaşanan bu duruma ilişkin Fuar şirketinin mantıklı bir açıklaması olacaktır.

Editör: TE Bilişim