Deniz tutkunlarının heyecanla beklediği CNR Avrasya Boat Show 15 Şubat'ta başlayacak.

CNR Avrasya Boat Show'da 400 mega yat, tekne ve yelkenli görücüye çıkacak. Fuarda lüks ve pahalı tekne ve yatların yanında her keseye uygun tekneler de sergilenecek.CNR açıklamasına göre, CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek ve karada yapılan ikinci en büyük tekne ve yat organizasyonu olan Fuar, Pozitif Fuarcılık tarafından Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğiyle düzenlenecek.
Fuar'ın destekçisi DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Boat Show'un yalnızca milyon dolarlık tekne, yat ve yelkenlilere ev sahipliği yapmadığını belirterek, "Biz denizi seven her kesim için fuar düzenliyoruz. Fuarda yalnızca lüks yat ve tekneler sergilemiyoruz. Deniz severleri kolaylıkla denizci yapabilecek tekne ve yatlar da sergiliyoruz. Fuarda hedefyalnızca üst gelir grubu değil" ifadelerini kullandı.
Denizciliğin sadece zenginlerin uğraşı alanı gibi düşünüldüğünü, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını aktaran Sirkecioğlu, "Denizcilik düşünüldüğü gibi ulaşılmaz bir uğraş değil. Denize açılmak isteyen herkes, bu fuarda kendi bütçesine göre bir tekne ve yat bulabilecek. Boat Show'da 10 bin lira değerinde motorlu tekneler de sergileyeceğiz" bilgisini verdi.
Sirkecioğlu, denizin bir kültür olduğuna dikkat çekerek, "DENTUR olarak ülkede denizciliğin gelişmesinde önemli faaliyetlerimiz var. Boat Show, Türkiye'de denizciliğin gelişmesinde etkin bir role sahip. Bu yıl 02-06 Haziran 2014 tarihinde Dünya Marinalar Konferansı'na da ev sahipliği yapacağız. Dünyanın dört bir yanından 300'den fazla delegenin bu konferansa katılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
- "Boat Show'da 250 milyon avro değerinde tekne ve yatlar sergilenecek"
CNR Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Ulaş Özer ise fuarın sektörde 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacağını belirterek, "Boat Show'da 250 milyon avro değerinde tekne ve yatlar sergilenecek. Dev markalar fuara renk katacak. En pahalı teknelerinin sergilendiği standlarda görsel şovlar düzenlenecek" ifadelerini kullandı.
Fuara, BDT Ülkeleri, BAE, İngiltere gibi ülkelerden önemli alıcıların katılacağını belirten Özer, özellikle Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ziyaretçi beklendiğini kaydetti.
- Fuarın yıldızları
Açıklamada yer verilen bilgilere göre, uygun bütçeli tekne ve yatların da sergileneceği fuarın yıldızları ise Princess 82, Numarine 78 Fly, Chris Craft, Jeanneau 53, 560 Grand Large olacak. Alfabeta'nın standında sergilenecek olan Princess 82 fuarın en pahalı teknesi. Princess 82, 3 milyon 580 bin sterlinlik değeri ile dikkati çekiyor.
CNR Avrasya Boat Show'un meraklılarıyla buluşturacağı Numarine 78 Fly da fuarın pahalı yatlarından biri. 2 milyon 800 bin avro değerindeki yat, Made in Turkey imzalı. 85 bin metrekare alanda, bin markanın katılım göstereceği fuar,15-23 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim