BLACKSEAFOR'UN, YÜKSEK DÜZEYLİ UZMANLAR HEYETİ İSTİNYE'DE

Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) bünyesindeki Yüksek Düzeyli Uzmanlar Grubunun İstanbul’daki toplantısı için Türkiye’de bulunan yetkililer, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) Merkezini de ziyaret etti.

Yabancı delegasyonu, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri (KEGKİ) Genel Müdürü Sn. Habib SOLUK, Genel Müdür Yard. Kapt. Sn. Salih ORAKCI, TBGTH Dai. Bşk. Kapt. Sn. Olcay ÖZGÜRCE ve Merkez Müdürü Kapt. Sn. Tuncay ÇEHRELİ’nin de hazır bulunduğu yetkililer tarafından Deneme Bonusu karşılandı.

Kapt. Sn. Salih ORAKCI’nın açılış konuşmasından sonra, BLACKSEAFOR temsilcilerine Türk Boğazları, Gemi Trafik Hizmetleri ve Sistemi hakkında kapsamlı bir brifing verildi.

Türk Boğazlarına özgü bilinmeyen yönlerin, risklerin ve özelliklerin detaylandırıldığı, Türk Boğazlarını kullanan ama özelliklerini ve taşıdığı riskleri yerinde gören Karadeniz’e sahildar ülkelerin Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri düzeyindeki temsilciler brifingi ilgi ile takip ettiler. Daha sonra merkezin operasyon bölümünde, yerinde inceleme ve operasyonu izleme imkanı bulan heyet merkez yetkililerinde her bir sektör konsolu başında ayrı ayrı bilgilendirildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim