Black Sea Hawk-2012 Tatbikatı, 5-6 Temmuz tarihlerinde ilk defa Türkiye ev sahipliğinde yapılacak.

Tatbikata katılacak gemiler bu sabah İstanbul'a gelerek Salıpazarı rıhtımına demirlediler. Gemiler yarın sabah hareket ederek Karadeniz'e çıkacak ve burada Black Hawk 2012 tatbikatıı gerçekleştirecek.

Gemiler İstanbul Limanına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Liman Kılavuz Kaptanları ve Kurtarma 8 römorkörü eşliğinde yanaştırıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Black Sea Hawk-2012 Tatbikatı, Karadeniz'e Sahildar Ülkeler Sınır/Sahil Güvenlik Teşkilatları arasında birlikte çalışabilirliği ve işbirliğini geliştirmek amacıyla 5-6 Temmuz tarihlerinde ilk defa Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak.

Tatbikatın 6 Temmuz'da Karadeniz'de (Şile/İstanbul açıkları) yapılacak safhasına Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı 3 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik helikopteri, 1 denizde arama güvenlik ve operasyon timi (DAGOT) ve 1 dalış, emniyet, güvenlik ve arama kurtarma (DEGAK) timiyle katılacak. Karadeniz'de sahili olan Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Gürcistan Sınır/Sahil Güvenlik Teşkilatları ise 1'er adet gemi/bot ile temsil edilecek.

Editör: TE Bilişim