'Bizi affedin gençler'

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “40 yıldır din istismarlığı yaparak hainliğin en kötüsünü 15 Temmuz’da yaptılar” dedi. Arslan, “Gençler apolitik yetişiyor. Vatan uğruna şehit veya gazi olmazlar. Meydana inmezler’ deniyordu. Bizi affedin gençler belki biz de böyle düşündük” dedi.
Ulaştırma Denizcilik e Haberleşme Bakanı Arslan, Marmara Üniversitesi Genç Vizyon Kulübü'nce düzenlenen, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Şehitleri Anma” programına katıldı.

Anma programında konuşan Arslan, “Gençler apolitik yetişiyor. Vatan uğruna şehit veya gazi olmazlar. Meydana inmezler’ deniyordu. Bizi affedin gençler belki biz de biz de böyle düşündük. Dünyaya, darbeler döneminin kapandığına ilişkin ders verdik. Daha dünyaya ne dersler vereceğiz. Teslim olmadık. 15 Temmuz’dan daha güçlüyüz. Biz beraber oldukça bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız” dedi. 

“GENÇLER APOLİTİK MEYDANA İNMEZ DENİYORDU. TESLİM OLMADIK” 

Bakan Ahmet Arslan, anma programında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, şunları söyledi:

“3. Havalimanı, Osmangazi Köprüsü gibi projeleri istemediler. Birileri Türkiye’nin büyümesini istemedi. Maşa, hainler lazımdı. Gezi olaylarında birileri kandı. PKK kandı. DEAŞ onların maşalığını yapıyor. Dini, Müslümanlığı kullanarak yapıyor. 40 yıldır din istismarlığı yaparak hainliğin en kötüsünü 15 Temmuz’da yaptılar. Onlara hizmetkarlık, uşaklık yaptılar. Bizim paramız ile alınan tanklar, silahlarla yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyorlardı. Onların hesaba katmadıkları, onun sözü ile meydana inen milletti. ‘Gençler apolitik yetişiyor. Vatan uğruna şehit veya gazi olmazlar. Meydana inmezler’ deniyordu. Bizi affedin gençler belki biz de biz de böyle düşündük. Dünyaya, darbeler döneminin kapandığına ilişkin ders verdik. Bizim de 15 Temmuz’dan sonra aldığımız ders, daha fazla sorumluluk ile daha fazla çalışmamız gerektiği. Hızlı tren, bölünmüş yol, İstanbul’a 3 katlı tünel gibi daha bir çok projemiz var hayata geçireceğiz. Daha dünyaya ne dersler vereceğiz. Teslim olmadık. 15 Temmuz’dan daha güçlüyüz. Biz beraber oldukça bunların hiç birine pabuç bırakmayacağız. Geleceğimiz bugünden daha iyi olacak bunun teminatı sizlersiniz.”

Bakan Arslan konuşmasının sonunda kürsüden indiği sırada yanına gelen 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat ile kısa bir konuşma yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.

“15 TEMMUZ BİR MEYDAN OKUMAYDI”

Marmara Üniversitesi Rektörü, Mehmet Emin Arat da, “15 Temmuz bir meydan okumaydı. Bu hain girişime karşı Marmara Üniversitesi olarak ilk andan itibaren karşı çıktık. Üzerimize düşen görevi, layıkı ile yerine getirmenin gayreti içinde olduk” dedi.

Anma programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz’da şehit olanların yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı.
Editör: TE Bilişim