İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde bu öğretim yılı ilk kez öğrenci kalmaya başlayan Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu'nun fiyatları, okurlarımızın eleştirisine neden oluyor. 

Okurlarımızdan Hüsamettin Canbilen; haber olarak yayınlanması isteğiyle bize yolladığı mesajda; yurdun 1 öğrenci için aylık bedelinin 380 TL olmasını eleştirdi.

Yurdun, denizcilerin katkı ve yardımlarıyla tefriş edildiğine dikkat çeken Hüsamettin Canbilen; 380 TL bedelin neyin karşılığı olduğunu sordu.

Okurumuzun yorumu şöyle:

"Sayın Ulaştırma Bakanımızın himayelerinde yaptırılıp,tefrişi ise mezunları ve hayırsever denizcilik camiası mensuplarınca yaptırılan BİNALİ YILDIRIM ÖĞRENCİ YURDU tarihte görülmemiş bir ....  mantığı ile öğrencilere 380 TL aylık ücretle kiraya verilmektedir. Bir odada 4 öğrenci kaldığı düşünülürse(2 kişilik ve tek kişilik odalar ne kadar bilmiyorum)1520 tl ye tek odayı satan yönetim acaba başta bağış yapan bizleri ve öğrencileri aptal mı zannetmektedir? Ülkenin en yüksek puanlarını alarak bu okulda okumaya hak kazanan öğrenciler başta okul yönetimi olmak üzere vakıf başkanını da bizleri de zeka yönünden 4 defa sulu dereye susuz götürüp susuz getiririler. Vakıf yönetimi ve fakülte yöneticileri aklını başına toplasın..... . 4 adım ötenizde Deniz Harp okulu öğrencileri en konforlu şekilde eğitim alırken bu güzide okulun öğrencilerine yapılan haksız muamele reva mıdır. Beyler ve Bayanlar, Okul Yurdunu ve tefrişini de bedava size teslim ettik ne diye parayla otel gibi fiyat koyuyorsunuz? Ticari işletme mantığı mı güdeceksiniz? İTÜ vakfına kira ödendiği ve işletme masrafı olarak 350 000 Tl masrafı olduğu söylenen yurt binasının su ,temizlik ve Elektrik masrafından başka ne olacaktır? 9 aylık okulun 350 000 Tl yurt masrafı nasıl olabilir? 600 kişilik yurtta 80 kişi kalırsa olacağı tabii ki budur. Yurt parası max 50 TL olmalıdır. Bizler 30 sene önce çektiğimiz sıkıntıları genç kardeşlerimiz çekmesin diye bu yurt binası için bağış yaptık,çalıştık. Koltuklarında oturan Fakülte ve İTÜ yöneticileri!!! Bu rezaleti düzeltmek önce sizin vazifenizdir.Sizler DSİ veya TOKİ yöneticisi değilsiniz!!! Sizin amacınız öğrencilerinizin rahatı ve eğitimidir. Öğrencileriniz varsa sizlerde varsınız. Okulsuz Milli Eğitimi idare etmenin ne kadar kolay olduğunu söyleyenler gibi sizlerde öğrencisi olmayan YDO nun ne güzel yönetileceğini mi düşünüyorsunuz? Bu mantık iflas etmiştir.Bu hükümet ile çalışamazsınız!!! Halka hizmet Hak'ka hizmet mantığı ile 10 sendir iktidarı elinde tutan bir zihniyet sizi o sırça köşkünüzde ,rahat koltuğunuzda oturtacağını mı zannettiniz???? Sah te gülücük ve iltifatlarınızı yüzünüzden silin ve Vakıf yöneticileri ile kafa kafaya verip,genç kardeşlerimizin Yurt sorununu çözün yada oturduğunuz koltuğu terk edin gidin.Kimse bulunmaz Bursa kumaşı değildir. Kimin malını kime satıyorsunuz???? Sayın editör inşallah bu yazımızı yayınlarsınız.Bu sizin camiaya borcunuzdur.Hatta bu konuuda haber yapmanızı ve sayın bakanımız Binali Yıldırım beyin bu konuya müdahil olmasını sağlamanızı rica ediyorum"

 

Editör: TE Bilişim