Dün ortaya çıkan Yemen'in Aden Limanına  Mersin'den giden Liberya bayraklı bir konteyner gemisinde bulunan 3000 adet tabanca ve susturucu için Yemen Savunma Bakanlığından açıklama yapıldı.

Yemen Savunma Bakanlığından General Abdul Hakim El Maflahi'nin açıklamasına göre gemide yakalanan silahlarla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Tutuklananlar  arasında yükün sahibi, gümrük komisyoncusu ve geminin kaptanı bulunuyor. Ancak Bakanlık yetkilisinin açıkladığı 3. kişinin geminin kaptanı mı, geminin sahibi mi veya acentesi mi olduğu açıklamadan net olarak anlaşılamadı.

Bakanlık yetkilisi, soruşturmanın kurulan komisyon tarafından gözaltında olan kişiler başta olmak üzere derinleştirilerek sürdürüldüğünü bildirdi.

Dün ortaya çıkan olayda, Cumartesi günü Aden'in Güney liman bölgesinde Aden Serbest Bölgesinde yanaşmış bulunan bir Türk gemisinde konteyner içerisinde bisküvi kutularına gizlenmiş büyük miktarda silah ele geçirildiği açıklanmıştı.

Gümrük ve Tekel Bakanı Hayati Yazıcı da dün yaptığı açıklamada Yemen'de 3 bin silahla yakalanan geminin işleminin Mersin Limanı'nda yapıldığını belirterek, taşıyıcı Türk firmayla ilgili bir kırmızı hat kaydının bulunduğunu söyledi. Gümrükleme faaliyetleri açısından Bakanlık olarak soruşturma talimatı verdiklerini açıklayan Yazıcı, "Kusurlu olan var mı, yok mu ortaya çıkacak" demişti.

 

Editör: TE Bilişim