Bir haftalığına 'balık' olacak

Gerçekleştirdiği akıl almaz gösterilerle ’ölüme meydan okuyan adam’ olarak ünlenen sihirbaz David Blaine, New York’ta Lincoln Merkezi önünde yerleştirilen bir akvaryum içinde, bir hafta boyunca yaşama deneyine başladı.

Su dolu akvaryumda tam bir hafta boyunca yaşayarak insan bedeninin dayanma  sınırlarını bir kez daha zorlayacak olan Blaine’in dün başlayan gösterisine, dünyanın değişik ülkelerinden yüzlerce basın görevlisinin yanısıra, Amerikalılar ve New York’u ziyaret eden turistler yoğun ilgi gösterdi.

Özel olarak hazırlanan akvaryuma girdikten sonra, izleyicilerin akvaryum önünde kuyruğa girdiği Blaine’in, sağlık kontrolünü, ’Prof. Yaşargil’in veliahtı’olarak nitelenen Türk doktor Murat Günel yapacak. Yale-New Haven Hastanesi’nin Damar ve Beyin Cerrahi Bölümü Başkanı Doktor Murat Günel, Blaine’i sualtında uzun zaman yaşama düşüncesinden vazgeçirmeye çalıştığını belirterek, "Ancak gördüğünüz gibi kendisi bu deneye başladı. Deney diyorum çünkü bu gerçekten bilinmeyen bir olay şimdilik. Bir hafta boyunca sualtında yaşayacak ardından da dünya nefes tutma rekorunu kırmaya çalışacak" dedi.

BEYİN HASARI OLABİLİR

Tom Sietas’a ait olan 8 dakika 58 saniyelik ’dünya nefes tutama’ rekorunu kırmayı deneyecek olan Blaine’in bu esnada geri dönüşümsüz bir beyin hasarına uğrayabileceğini vurgulayan Günel, "Beyinde oksijene çok duyarlı olan bazı bölgeler, özellikle hafıza, koordinasyon bölgeleri ve bizi biz yapan yüksek kognitif bölgeler 9 dakikalık nefes tutma sırasında büyük tehlike içinde olacak" dedi.

David Blaine’in, 2003 yılında  Londra’da 44 gün aç kaldıktan sonra fiziksel olarak çöktüğünü, ancak kısa sürede kendisini toparladığını anımsatan Günel, "(Blaine) Dünyanın en iyi dalgıç ve dalgıç antrenörleriyle çalıştıktan sonra bu gösteriye hazırlandı. Bir hafta sualtında yaşamak, nerdeyse uzayda yaşamakla eş. Ağırlığını kaybedeceği için vücut sıvıları bacaklarından başına, göğsüne akın edecek. Bunun çok büyük yan etkileri olabilir. Özellikle sıvı kaybı ve tuz dengesi bozuklarının yol açabileceği kalp krizi ve beyin hasarları ortaya çıkabilir" dedi. Günel ayrıca  sualtında bir hafta geçirecek olan Blaine’in deri hasarı görmemesi için de, akvaryum suyuna gerekli bir takım tuzların eklendiğini söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim