ULAŞTIRMA BAKANI SAYIN BİNALİ YILDIRIM’IN GÖREVDEN AYRILMA MESAJI
 
19 Kasım 2002 tarihinden itibaren 58 ve 59’uncu Hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptım. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin almış olduğu seçim kararı sonrası Anayasa gereği, Bakanlık görevinden ayrılıyorum.
Geçen dörtbuçuk yıllık süre zarfında çalışma arkadaşlarımla birlikte ülkemizdeki ulaşım ve iletişim sektörünün her yönden gelişmesi ve kalkınması için büyük gayretler gösterdik. Bakanlığımızın vizyonunu; kendini sürekli olarak yenileyen, hızla yaşanan teknolojik değişime ayak uyduran, çağdaş ulaşım ve iletişimi milletimizin hizmetine sunmak olarak belirledik. “Gidemediğin yer senin değildir” sözünden hareketle Anadolu’nun en ücra köşesine kadar ulaşım ve haberleşme hizmetlerini götürme azmiyle hareket ettik.
Almış olduğumuz bu kutsal görevi ifa ederken hiçbir zaman mazeret üretme düşüncemiz ve tavrımız olmadı. Ülkemizin ulaştırma ve haberleşme alanlarında dünyanın lider ülkelerinin standartlarını yakalaması ve geçmesi, halkımızın bu hizmetlerden aynı standartlarda yararlanması ana hedefimiz olmuştur.
Hükümetimiz döneminde ulaşımda devrim niteliğinde sayılabilecek pek çok hizmeti hayata geçirebilmiş olmanın haklı gururu ve huzurunu taşıyorum.
Ülkemiz ve milletimiz kara ulaştırması alanında yapılan düzenlemelerle, hava taşımacılığında yapılan olağanüstü açılımlarla, demiryollarında yapılan dev projelerle, elektronik devlet çalışmaları ve tüp geçit projesiyle dünyada saygın bir vizyon kazanmış olup, ulaşım ve iletişim altyapısı gelişmiş ülkelerle aynı seviyeyi yakalamıştır.
Uçağa binmenin çocukluk hayallerini süslediği bir kişi olarak Ulaştırma Bakanlığı görevini bırakırken “Türkiye uçuyor” diyebilmek benim için fevkalade anlamlı. Bugün, eğer bir vatandaşımız hayatında ilk kez uçağa binerek evladına kavuşabiliyorsa onun yaşadığı mutluluk, bizim mutluluğumuz olmuştur.
Bakanlığıma bağlı her biri asırlık birer çınar olma özelliğine sahip kuruluşların yıllardır ihmal edilmiş sorunlarının en aza indirilmiş olması, zarar eden kurumlardan kar eden kurumlara geçilmesi memnuniyet vericidir. Atatürk döneminden bu yana ilk kez demiryollarımız şahlanmış, postahanelerimiz PTTBank adıyla ülkemizin parlayan yıldızı olmuştur. Sırtını denizlere dönen milletimiz artık yüzünü denizlere çevirmiştir. Deniz taşımacılığı bu dönemde 3 kat büyüme kaydetmiştir.
Göreve geldiğimizde 3 milyon olan bilgisayar sayısı 8 milyona, 4 milyon olan internet kullanıcı sayısı 20 milyona çıkmış, Türkiye 2006 yılında bilgisayarlaşma oranında dünya birincisi olmuştur.
Gelecek nesilleri hızlı tren alan değil, imal eden ve gelişmiş ülkelere satan; bilgisayar satın alan değil, üreten; gemi alan değil üretip satan bir Türkiye beklemektedir.
Dörtbuçuk yıllık görev süresinde çalışma arkadaşlarımla birlikte Cumhuriyetin temel unsurlarına, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalarak yüce milletimize adil, tarafsız ve hoşgörü prensipleri içerisinde hizmet etme azim ve kararlılığı içerisinde bulunduk.
Üyesi olmaktan büyük bir onur duyduğum 58 ve 59’uncu Hükümetlerde şahsıma duydukları güven nedeniyle başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümet üyesi arkadaşlarıma; bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen milletimize;  hizmet amacıyla gece gündüz demeden özverili çalışmalarda bulunan Bakanlığım ile Bağlı ve İlgili kuruluşlardaki değerli çalışma arkadaşlarıma;
karar alma süreçlerindeki katkılarından dolayı ulaştırma ve haberleşme sektörünün temsilcilerine; çalışmalarımızın vatandaşlarımıza ulaşmasında köprü görevi gören değerli basın mensubu arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu vesileyle yapılacak olan genel seçimle milletimiz ve ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasını diliyorum.
 
 
Binali YILDIRIM
Ulaştırma Bakanı
Editör: TE Bilişim