Binali Yıldırım: Özellikle randevumu iptal etmedim

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanlığı'nda randevusu vardı bugün.

Deniz Ticaret Odası Başkanı gözaltına alınmıştı. Yıldırım, ziyareti iptal etmedi, kendisini Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı karşıladı. Geçtiğimiz haftasonu İzmir’e gelen ve bugün ilk kez seçim çalışmasına başlayan Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, meslek odalarını gezdiği sırada İzmir Liman İşletmesi’ne yönelik beş ildeki operasyon haberini aldı. Bu arada Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Y.Ö.'nün de operasyon kapsamında gözaltında olduğu ziyaret sırasında ortaya çıktı. Bu nedenle Binali Yıldırım'ı Deniz Ticaret Odası ziyaretinde Meclis Başkanı Geza Dologh karşıladı. Yıldırım ile Geza Dologh arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyareti sırasında Binali Yıldırım’ı karşılayan Dologh, “Yönetim Kurulu Başkanımız Y.Ö. operasyon kapsamında bilgisine başvurulmak üzere Emniyet'te bulunduğundan ben bulunuyorum” dedi. Dologh, "Arkadaşımız bilgisine başvurulmaz üzere çağırıldı. Bu tür işlerle ilgisi olamaz" dedi. Yıldırım da, ''İşte Deniz Ticaret Odası. Nereye gidecek bu adam. 6'da evine gidip evinden almanın ne alemi var. Özellikle bu randevuya geldim. Ben de destek olmak üzere geldim, programımı iptal etmedim. Bir destek vermek amacıyla geldim. Öyle şey olmaz. Kabul edilemez. Kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Bekleyeceksiniz bekleyeceksiniz 3 yıl oturacaksınız, 3 yıl sonra düğmeye basacaksınız. Suçla mücadele edelim derken suçu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez. Hukuk devleti ilkelerine de uymaz" dedi.

Editör: TE Bilişim