Dünyanın önde gelen armatörlerin temsilcisi durumundaki kuruluşlardan BIMCO, korsanların hedefi olabilecek gemileri Süveyş Kanalından geçmemeye ve  Ümit Burnu rotasını kullanmaya çağırdı.

Lloyds List Gazetesi’nin haberine göre, Büyük tanker armatörlerinden Frontline’ın Ümit Burnu seçeneğini müşterileriyle tartıştığı bugünlerde BIMCO’nun yaptığı bu çağrı, tanker şirketlerinin üzerine Süveyş’i kullanmama yönünde baskı oluşturacak.

BIMCO’nun çağrısında gemi tipi belirtilmese de yapılan uyarı esas olarak  tankerleri hedefliyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde konteyner devi Maersk, sürati düşük gemilerini Ümit Burnu yoluyla Uzak Doğu’ya gönderme kararı almıştı.

Ümit Burnu rotası seyir süresine 2 ile 3 hafta arası bir ekleme yapılmasını gerektiriyor. Gemilerin Ümit Burnunda dolaşmaları Mısır’ın da  Kanal gelirlerinde önemli kayıplar yaşanmasına yol açacak.

Londra merkezli brokerlik kuruluşu EA Gibson tarafından yayınlanan bir rapora göre Orta Doğu’dan Avrupa’ya ihraç edilen günlük 2,2 Milyon Varil ham petrolün tamamı Süveyş kanalı ve Sumed Boru hattı aracılığıyla gidiyor.

Gibson!a göre tankerlerin tamamının rotasını değiştirmesi mümkün görünmüyor. Beklenti bazı armatörlerin gemilerini Ümit Burnu rotasından seyrettirirken bazılarının da Süveyş Kanalı’nı kullanmaya devam edecekleri şeklinde.

Gibson’un tahminine göre bütün tanker armatörlerinin Ümit Burnu rotasını kullanmaları halinde ilave 14-15 günlük seyir zamanını telafi etmek için sisteme yeni tankerlerin dahil edilmesi gerekecek.

Tanker endüstrisi maliyetleri yükseltse de seyir güvenliği açısından uzun rotayı kullanmayı seçecek gibi. Prta Doğu’dan Avrupa’ya Süveyş kanalı rotasıyla ulaşmak 6150 deniz mili ve 14 seyir günü iken, rota Ümit Burnundan olunca mesafe 10950 deniz miline, süre ise 33 güne çıkıyor.

BIMCO raporunda çeşitli ülkelerin deniz kuvvetleri gemilerinin Aden Körfezinde korsanlara karşı yaptıkları operasyonlar sonucunda Ağustos ayında Saldırı kaçırılmayla sonuçlanan saldırıların oranı %53 iken Ekim ayında bu oranın %31’e düştüğü ancak yine de kabul edilemeyecek kadar yüksek bir oran olduğu vurgulanıyor.

 

Editör: TE Bilişim