CEBIT BİLİŞİM EURASIA YAPILDI

 CEBIT Bilişim Eurasia fuarı ve Global Konferansı İstanbul’da yapıldı “Gelecek Bilişimle Gelecek” temasıyla bu yıl on beşincisi düzenlenen İstanbul Fuar Merkezi’ndeki etkinliğin açılışını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü  Yaşar Duran Aytaş’ın da katılım sağladığı açılış programında, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sn. Ahmet Kaşif, Azerbaycan Cumhuriyeti Haberleşme ve Yüksek Teknoloji Birinci Bakan Yardımcısı Sn. İltimas Mammadov, Polonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Mr. Arkadiusz Bak ve Almanya Aşağı Saksonya Ekonomi Bakanı Sn. Olaf Lies da yer aldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan konuşmasında, Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda yapılan çalışmalara işaret ederek, "LTE teknolojisinin yetkilendirilmesi konusunda çalışmalarımıza başladık. Ulaşım altyapısı itibariyle şu an Gebze-İzmit arasında akıllı ulaşım sisteminin oluşturulması yönünde bir çalışma başlattık" dedi.

Sektör gelişiminin, GSYH'ya yaptığı doğrudan katkı yanında diğer sektörlerin gelişiminde de etkili olduğunu anlatan  Elvan, "Türkiye'deki rakamlara baktığımızda, Türkiye büyüme ortalamasının aşağı yukarı 3 katı hızda büyüyen bir bilgi ve iletişim sektörü var" dedi.

Bakan  Lütfi Elvan, geniş bant kullanıcı sayısının bugün 38,5 milyona ulaştığını, son 8 ayda 6 milyon yeni abonenin geniş bant kullanmaya başladığını bildirdi. Türkiye'de kişi başına ortalama internet kullanım süresinin ayda 32 saat olduğunu belirten  Elvan, "Dünya ortalamasında bu 24 saat, AB ortalaması ise 26 saat. Dolayısıyla internet, bilgi ve iletişim sektöründe son derece hızlı bir gelişim söz konusu" şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından Bakanı Lütfi Elvan fuar stantlarını gezerek bilgi aldı. 

Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia 14 Eylül'de sona erdi.

Editör: TE Bilişim