Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen “Biga’da Sanayi Devi İÇDAŞ” konulu konferans gerçekleştirildi.

Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan konferansa, İÇDAŞ A.Ş. Biga Tesisler Direktörü İsmail Doğan Kenet konuşmacı olarak katıldı. Biga MYO öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı konferans Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Konferansta konuşan İÇDAŞ A.Ş. Biga Tesisler Direktörü İsmail Doğan Kenet, demir çelik sektöründe lider olan İÇDAŞ’ın doğuşu, büyümesi ve markalaşması ile ilgili bilgiler verdi. İstanbul Sanayi Odası’nın 2008 yılı belirlemelerine göre; İÇDAŞ’ın Türkiye’nin 8. en büyük kuruluşu olduğunu belirten Kenet; “İÇDAŞ aynı zamanda Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 9. kuruluşudur. Çanakkale’nin gelişimine katkıda bulunmak ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefine hizmet etmeyi değişmez ilke kabul eden İÇDAŞ’ın başta Biga olmak üzere bölgemize eğitim, spor, kültür ve sosyal alanlarda çeşitli katkıları vardır” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası tarafından, İÇDAŞ’a Özel Çevre ve Teşvik Ödülü verildiğini vurgulayan Kenet, 2005 yılında da İstanbul Sanayi Odası’ndan Büyük Çevre Ödülü aldığını hatırlattı. İÇDAŞ’ın çevreye verdiği önemden bahseden Kenet; “Çevreye saygı ve çevre koruma İÇDAŞ’ın temel kalite politikasının en önemli maddesidir.

Avrupa Birliği mevzuatına uygun çevre yönetimi yapıyoruz. Çevreye verdiğimiz önem artarak devam edecektir” dedi. İÇDAŞ’ın yaklaşık 10 bin kişiye istihdam olanağı sağladığını da vurgulayan Kenet; “Biga’daki tesislerimizde demir çelik başta olmak üzere, gemi yapım, enerji üretimi ve deniz taşımacığı alanlarındaki yatırımlarımızı çevreyi koruma öncülüğünü unutmadan sürdürüyoruz. Kendi elektriğimizi üretiyoruz. İÇDAŞ 2010 yılına kadar bölgeye 756 milyon dolarlık ek yatırım yapacak” diye konuştu. Konferansın bitiminde, günün anısına İsmail Doğan Kenet’e Biga MYO Müdürü Prof. Dr Ahmet Adem Tekinay tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Konferansın ardından Biga MYO bahçesinde İsmail Doğan Kenet adına bir limon ağacı fidanı dikildi.

Editör: TE Bilişim