Beyşehir Gölü'nde yat karaya oturdu
 
Yıllardan beri Beyşehir Gölü 'ndeki adalara tur düzenleyen bir yat, içinde yolcuları olduğu halde göl ortasında karaya oturdu.Yolcular, küçük teknelerle kıyıya taşınırken yat uzun uğraşlar sonucu kıyıya çekilebildi.

Beyşehir 'de yat turizmi ile uğraşan Ahmet Bülbül 'e ait Eşrefoğlu Yatı, dün akşam saatlerinde son seferini yapmak üzere göle açıldı. İçerisindeki yolcularla birlikte adalara gezintiye çıkan yat, Beyşehir Gölü kıyısından yaklaşık 1 km uzaklaştıktan sonra su seviyesinin iyici düşmesi nedeni ile karaya saplandı.

Uzun uğraşlar sonucu yat bir türlü hareket ettirilemezken, yolcular kıyıdan gelen küçük teknelerle sahile ulaştırıldı. Yat, daha sonra birkaç saatlik çalışmanın ardından pervanesinin saplandığı kara parçasından kurtarılması ile başka bir tekne ile kıyıya çekildi. Yat sahibi Bülbül , Beyşehir Gölü 'ndeki su seviyesinin iyice azalmasına rağmen hala sulama amaçlı olarak su alındığını, bunun neticesinde de bu tür sorunlar yaşadıklarını söyledi. Beyşehir Gölü 'nden şu anda tarım arazilerinin sulanması amacı ile DSİ tarafından yılda ortalama 350 ile 400 milyon metreküp arasında su alınıyor.

(Cihan )

Haber7

Editör: TE Bilişim