Beykoz Denizcilik, gemilerinde Güverte Lostromosu olarak çalışan kişinin karıştığı olayın gemi ve liman tesisleri dışında vuku bulduğunu açıkladı. 

Şirket tarafından DenizHaber.Com'a gönderilen açıklama şöyle: 

23.11.2013 Tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelince gerçekleştirilen operasyon neticesinde ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak basın yayın kuruluşlarına servis edilen haberlerde doğru olmayan bilgiler bulunması nedeni ile aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.

Haber sitelerinde ve bazı gazetelerde yer alan haberin yanlış bilgiler içerdiği bu açıklamamızın EK'inde sunmuş oldugumuz İstanbul Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğünün yazısı ile net olarak anlaşılmaktadır.
 
Bu olayla ilgili olarak, Emniyet birimleri operasyon ile ilgilibizleride bilgilendirmiş olup işletmemizden belge, döküman ve bilgi anlamında destek almışlardır.
 
Olayın haber siteleri ve bazı gazetelerde yer aldığı gibi Gemimizle, Limanla ve Gemi kaptanı ile hiçbir ilişkisi yoktur. Olay Gemimizde güverte lostromosu olarak çalışmış Dundar G isimli kişinin karışmış oldugu gemimiz ve liman sahası dışında vuku bulmuş yasadışı bir olaydır.
 
İstanbul Emniyeti Narkotik şube yetkililerince gemimizde herhangi bir arama yapma ihtiyacın gerek duyulmamış, şirketimiz yetkilileri ve gemi personelimizin ifadesi dahi alınmamıştır. 
 
Gemimiz normal yuklemesini tamamladıktan sonra Slovenya'nın Koper limanına hareket etmiştir.Gemimizin limandan kalkışında ve seyrinde herhangi bir gecikme yaşanmamıştır.

Haberin yayımlanmasından sonra yapmış oldugumuz girişimler neticesinde aşağıda linkleri bulunan haber sitelerinde ilgi haberler düzeltilmiş ve tekzib edilmiştir.

Haberin yayımlanmasında ısrarcı olan haber kaynaklarına karşı 05.12.13 tarihi itibari ile gerekli hukuki süreç baslatılmıştır. 

Bu husula ilgili olarak Narkotik Şube yetkililerine yapmış oldugumuz müracaat sonucunda yukarı bahsedildiği  gibi EK'teki yazı tanzim edilerek tarafımıza verilmiştir. Bu vesile ile bahse konu olayla şirketimizin ve gemimizin hiçbir ilgisinin olmadığının teyidini veren İstanbul Emniyeti Narkotik Şube Müdürü, Sayın Mahir ÇAKALLI beye ve Ekibine ayrıca teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilişim