Meteorolojiden Buzlanma ve Don Uyarısı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada soğuk havanın Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olacağının tahmin edildiği belirtilerek kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulunuldu. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda görülebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların ise dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

HAFTA ORTASINA KADAR YAĞIŞ YOK

Yapılan son tahminlere göre hafta ortasına kadar yurt genelinde yağış beklenmiyor. Pazartesi ve Salı günleri batı kıyıları parçalı çok bulutlu, diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek. Çarşamba günü; Kıyı Ege’de, Perşembe ve Cuma günleri güneybatı kesimlerde yağmur şeklinde kısa süreli yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında batı kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu bölgelerde gündüz sıcaklıkları güneşlenme ile birlikte 2 ila 4 derece artacak, gece sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.(ANKA)

Hürriyet

Editör: TE Bilişim