Beyaz Kabus Çin'de de Etkin

Çin'de aşırı yağan kar hayatı felç etti. Yollar kapandı; tren ve uçak seferleri iptal edildi. Son 50 yılın en şiddetli kışının yaşandığı ülkede 200 bin kişi istasyonlarda mahsur kaldı.

İşte 200 bin kişinin gergin bekleyişi

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de iki haftadır aralıksız yağan kar hayatı tam anlamıyla felç etti. Yollar kapandı, tren ve uçak seferleri iptal edildi. Yaklaşık 200 bin kişi istasyonlarda mahsur kaldı. Son 15 günde iptal edilen uçak seferlerinin sayısı 6 bin 500’ü geçti.

Soğuk hava ve etkili kar yağışı 7 Şubat’ta kutlanacak “yeni yıl” için memleketlerine gitmek isteyenleri fena vurdu. Seferler iptal edilince yaklaşık 200 bin kişi yollarda mahsur kaldı. Çin hükümeti, iptal edilen seferlerin yaklaşık 1 hafta daha başlamayacağını duyurması gerginlik yarattı. İstasyonlarda bekleyenlerin sayısının yarım milyonu geçebileceği belirtiliyor.

ZARAR 3 MİLYAR DOLAR

Çin ordusundan 500 bin asker kapanan yolları açmaya çalışırken, istasyonlarda yaşanması muhtemel isyan hareketlerine karşı da buralara askeri birlikler sevkedildi.  Yaşanan beyaz kabusun ülke ekonomisine maliyetinin de 3 milyar doları aştığı belirtiliyor.

Ülkede yaklaşık 80 milyon kişiyi etkileyen aşırı soğuklar, bugüne kadar 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Geçen 10 ocaktan bu yana soğuk nedeniyle ölenlerin sayısı 24'ü buldu.

haberler.com

Editör: TE Bilişim