“Beyaz Hüzün-Sarıkamış” Sinema Filminin Tanıtımı Yapıldı

 KARS-Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, yapımcılığını Mutena Açık’ın üstlendiği, başrollerini Özcan Deniz ve Yetkin Dikiciler'in paylaştığı, çekimlerinin Mart ve Nisan aylarında Kars ve Sarıkamış’ta yapılacağı “Beyaz Hüzün-Sarıkamış” adlı sinema filminin tanıtımı yapıldı.
Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonunda yapılan filmin tanıtım toplantısına, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Vali Yardımcıları Mustafa Özkaynak ve Doğan Demirdaş, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ile filmin yapımcıları Mutena Açık ve Murat Akkuş katıldı.
 
 Tanıtım toplantısında konuşma yapan Vali Mehmet Ufuk Erden, “Sinema 100 yıllık tarihinde başladığı noktadan bugüne kadar müthiş bir ilerleme göstermiştir. Sinema hayatın bir aynasıdır. Sinema görselliğe hitap eden ve herkesi kucaklayan, herkesi etkileyen bir sanat dalıdır. Toplumda ki değişim uluslar arası düzeyde bazı ilişkileri etkilemiştir. Türkiye’de Asmalı Konak Nevşehir’de turizmi canlandırmıştır. Doğu Ekspresi maalesef bizi dünyaya yanlış tanıtmıştır. Demek ki sinema doğru kullanıldığında doğru hedeflere varacak, toplumları etkileyecek bir sanat dalıdır. Beyaz Hüzün-Sarıkamış Kars ilimizi ve bölgemizi doğru bilgilendirecek bir yapıt olacaktır.’’şeklinde konuştu.

 Kars Valisi  Mehmet Ufuk Erden’in konuşmasının ardından Mutena Açık ve Murat Akkuş tarafından toplantıya katılanlara slâyt sunum eşliğinde filmin amaçları, bölgeye kazançları, filmden beklentiler, filmde rol alacak sanatçılar gibi konularda bilgiler sunuldu.

 Hayati Akbaş / DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim