Aydemirler, “Beşyıldız” ile feribot sayısını 12’ye çıkardı

Trabzon Sochi arasında yolcu ve yaş meyve sebze ihracatı için sefere konulan Aydemirler şirketine ait "Beşyıldız" isimli Feribot, Trabzon Limanı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi.

Türkiye’nin ve Karadeniz Bölgesi’nin önde gelen yaş meyve sebze ihracatçısı Aydemirler Şirketler Grubu’nun yeni satın aldığı Beşyıldız isimli feribot gemisi için açılış töreni düzenlendi.

Aydemirler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ferit Aydemir yaş sebze meyve ihracat sektöründe Türkiye genelinde önemli yeri olan Aydemirler Şirketler Grubu’nun ihracatta gösterdiği performansının yanında lojistik alanda da yatırımlarını kriz ortamına karşın sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Ferit Aydemir, Trabzon için gerek istihdam ve gerekse ihracat açısından katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu amaçla Rusya Federasyonu’na yapılan yolcu ve yük taşımaları için yeni aldığımız geminin sefere başlayacak olmasını bir törenle taçlandırdık” dedi.

Ferit Aydemir,Dünya genelinde yaşanan ağır şartlarda dahi krizi fırsata dönüştürme gayesi ile yatırımlarına yılmadan devam ettiklerini ve bu gücü de kamudan aldıkları destekle bulduklarını dile getirdi.

“Bürokratik engellerin kalkması bize en büyük destek”

“Güzel Trabzon’umuzun tarihten gelen İpekyolu misyonuna uygun hak ettiği ekonomik potansiyel ve güce ulaşması konusunda bundan sonra da yatırımlarımıza devam edeceğiz" diyerek devam eden Aydermir  şunları söyledi:

"Bilindiği üzere bugün Trabzon ilimiz yapılan yaş meyve sebze ihracatından ülkemizin en önemli ilk 5 ili arasında yer almaktadır. Yıllık 350 bin tona yakın yaş meyve sebze ürünlerinin çıktığı Limanımızda bizler önemli yaş meyve sebze ihracatçıları olarak Akdeniz ve Ege Bölgesinde yaptığımız paketleme tesislerinde üretmiş olduğumuz ürünleri kurduğumuz kendi lojistik firmalarımızla ihraç pazarlarına ulaştırmakta, kendi yüklerimiz yanında diğer ihracatçılarımızın da yüklerini taşıyarak ülkemiz ekonomisine büyük katkı yaptığımıza inanmaktayız.

İhraç yaptığımız piyasalarda yaşanan yoğun rekabet, ihraç maliyetlerinin yükselmesi bizleri, kendi ülkelerince daha yüksek teşvik enstrümanları ile desteklenen rakip ülke firmaları ile yoğun rekabet içine sokmakta, adeta o ülke piyasalarında savaş vermemize neden olmaktadır. Ancak bu durum dahi bizleri yıldırmamakta mücadele azmimizi güçlendirmektedir. Devletten bizlerin gücüne güç katacak en önemli isteğimiz, kamu kesiminin bizlere yardımcı olması, verdiğimiz mücadelede basit bürokratik engeller yerine bizlerin önünü açacak düzenlemeler yapmak ve bizlere bu mücadelede destek olmasıdır.”

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da, 10 yıl önce  Trabzon'dan yaş meyve ve sebze ihracatında 163 milyon dolarlık ihrcat yapıldığını, bugün bu rakamın 911 milyon dolarlara ulaştığını söyledi. Gürdoğan, yeni feribotla birlikte feribot sayısının 12 ulaştığını ifade ederek Türkiye'de en fazla yaş sebze ve meyve ihracatının Trabzon'dan yapıldığını ifade etti.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptıkları konuşmada yeni sefere başlayacak olan "Beşyıldız" feribotunun Trabzon ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirterek hayırlı olması dileğinde bulundu.

750 yolcu 14 TIR kapasiteli  feribot, Trabzon ile Rusya Federasyonu'nun Sochi şehri arasında sefer yapacak. Bu arada, Aydemirler’in yeni hizmete girenle birlikte Trabzon Limanı’ndaki feribot sayısı 12 oldu.

Editör: TE Bilişim