Best Line Adlı Gemide Yine Yangın

DenizHaber.Com Özel- Haydarpaşa'da yangın çıktıktan sonra söndürülen ve kartal Kumcular İskelesi'ne götürülerek yanaştırılan "best Line" adlı gemide yine yangın çıktı. Gemiyi kılavuz kaptan açığa demirledi.

İstanbul Liman başkanlığı'nın zamanında devreye girerek gerekli önlemleri alması ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri İstanbul Liman İşletmesi'ne bağlı kılavuz kaptanın cesaretle gemiye çıkması sonrasında "Best Line" adlı şilep bağlı olduğu  Kartal Kumcular İskelesinden kaldırıldı.

Yetkililerden alınan bilgilere göre geminin armatörü daha önceden, "dead ship" (ölü gemi- geminin elektriği ve makinesi yok) olarak tabir edilen gemiden tüm personelini çekmiş.

Pendik taraflarında demire alındı

Gemi, Kumcular iskelesi açığında alargadaki gemi sayısının fazla olması nedeniyle bu gemileri riske atmamak için gemilerin olmadığı bir bölgede, Pendik taraflarında kılavuz kaptanın ve römorkörlerin özverili çalışmalarıyla demirlendi.

Gemiye bu operasyon esnasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Söndüren 4 ve Kurtarma 1 römorkörleri de yardım etti.

Hayvan yemi yüklü olan geminin ambarlarında geçtiğimiz hafta Haydarpaşa Limanı 3 no.lu rıhtımda bağlı iken yangın çıkmış yangın daha sonra söndürülmüştü.

Gemi daha sonra TDİ Liman İşletmesi müdürlüğü'ne ait römorkör tarafından yedeklenerek SS anadolu yakası Kumcular kooperatifince işletilen 2 No.lu iskeleye bağlanmış ve burda tahliye edilmesi çalışmalarına başlanmıştı.

Liman başkanlığı zamanında önlem aldı

Ancak ambarlardaki yangının için için devam ederek yeniden artması ve çevre için tehlike arz etmeye başlaması üzerine İstanbul Liman başkanlığı hemen devreye girerek geminin bulunduğu rıhtımdan uzaklaştırılması için ilgili kurumlara talimat verdi.

Bunun üzerine TDİ İstanbul Liman İşletmesi tarafından sağlanan kılavuz kaptan ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Söndüren 4 römorkörü yanmakta olan gemiyi iskeleden kaldırmak üzere bölgeye intikal ettiler.

Kılavuz kaptan yanmakta olan gemiye çıkarak  römorkör refakatinde rıhtımdan kaldırdı ve Pendik taraflarında çevreye zarar vermeyecek bir noktada demirledi.

Editör: TE Bilişim