Beşiktaş Denizcilik'e ait 'Beşiktaş Bosphorus' tankeri, henüz Türkiye'nin imzalamadığı MLC Sözlemesine gönüllülük esasına göre uyarak bu sertifikayı alan ilk Türk Bayraklı gemi oldu. 

Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (Maritime Labor Convention) MLC, 2006; Dünyadaki toplam gemi tonajının %33 üne sahip asgari 30 ülkenin kabulü ile beraber 1 yıl sonra zorunlu olacak ve aksi belirtilmediği müddetçe (200 GT den küçük gemiler ) tonaj sınırlaması olmaksızın tüm gemi tiplerine uygulanacak.
 
MLC 2006 Sözleşmesi yürürlüğe girdikten sonra, bir ülke Sözleşmeyi onaylamamış olsa bile, o ülkenin bayrağını taşıyan gemiler Sözleşmeyi onaylayan ülkelerin limanlarına uğradıklarında, Sözleşme gerekleri ile uyumlu olup olmadıkları açısından Liman Devleti Denetimine (PSC) tabi tutulabilecek ve eğer bu konuda ciddi bir eksikliliği var ise, eksikliğini giderene kadar seferden alıkonulabilecek.

Diğer taraftan, MLC 2006 Sözleşmesi ile 500 GT ve üzeri tonaja sahip uluslararası sefer yapan tüm gemilere “Denizcilik Çalışma Sertifikası (MLC)” ve “Denizcilik Çalışma Uygunluk Deklarasyonu (DMLC)” bulundurma zorunluluğu getiriliyor. DMLC Kısım-1’in hazırlanabilmesi için ise MLC 2006 Sözleşmesi’nin ilgili kural ve standartlarına karşılık gelen ulusal mevzuat hükümlerinin tespit edilmesi ve eğer ilgili kurala karşılık gelen bir ulusal mevzuat hükmü yoksa en uygun yoldan mevzuat oluşturulması gerekiyor.
 
Türkiye henüz MLC 2006 Sözleşmesini imzalamadığı için gönüllülük esasına bağlı olarak, Beşiktaş Denizcilik'e ait  ait Türk Bayraklı Suezmax Tanker “Beşiktaş Bosphorus” IMO 9290373 20 Temmuz 2012 tarihi itibariyle gemide Bureau Veritas tarafından gerçekleştirilen ve başarı ile tamamlanan denetleme sonrasında “Statement of Compliance for Maritime Labour Convention” sertifikasını alan ilk Türk Bayraklı gemi oldu.

Editör: TE Bilişim