Beşikdüzü'nde deniz kazasında ölen 38 kişi anıldı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde, 2000 yılında meydana gelen deniz kazasında vefat eden 38 kişi sade bir törenle anıldı.

. Doğu Gözaçan Parkı'ndaki Deniz Şehitleri Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın yanı sıra 14 yıl önceki tekne kazasında ölenlerin yakınları katıldı. Burada ölenlerin anısına yapılan saygı duruşu yapıldı.

Tören sırasında anıt önüne üzerinde elim kazada hayatını kaybedenlerin fotoğrafların bulunduğu pano konuldu. Ölenlerin buradaki fotoğraflarını öpen yakınları gözyaşlarını tutamadı. Beşikdüzü Kaymakam Alaattin Aktaş, burada yaptığı konuşmada, bugünlerde millet olarak ciddi acılarla sarsıldığımıza dikkat çekti. Mayıs Yedisi Şenlikleri’nin de özellikle yaylaya çıkmadan önce yapılan önemli bir gelenek ve kültür olduğuna işaret eden Aktaş, elim olayda ve Soma’daki maden kazasında vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu da, 4 yıl önce Mayıs Yedisi Şeklikleri’nde meydana gelen elim kaza sonucu 38 vatandaşı denize kurban verildiğini hatırlattı. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar dileyen Bıçakçıoğlu, Soma’daki maden kazasında vefat eden işçileri de yad etti. Konuşmaların ardında Liman mevkiinde elim kazada vefat edenlerin anısına denize çelenk bırakıldı, Kur-an’ı Kerim okunarak dua edildi.

ŞENLİKLER İPTAL EDİLDİ

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenmesi planlanan Mayıs Yedisi Şenlikleri kapsamındaki yaylaya göçün başlamasını temsil eden denizde inek yıkama ve en güzel buzağı yarışması ile halk oyunları gösterileri gibi etkinlikler ise Soma’daki maden faciası nedeniyle iptal edildi.

Editör: TE Bilişim