Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Başkanlığında Haluk Elbe Toplantı salonunda ortak bir basın toplanısı yapan Bakırçay Belediyeler Birliğine üye Belde Belediye Başkanlarından AK  Partili Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun, Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Bölcek Belediye Başkanı Tevfik Üreten, MHP'li Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam,  bağımsız  Partili Ayaskent Belediye Başkanı Hasan Güler Altuğ  ortak bir karar imza atarak Hükümetin Çandarlı'yı ilçe yapma girişimine tepki göstererek karşı çıktıklarını bir kez daha yenilediler.

Belediye Başkanları ortak  açıklamlarını da Çandarlı'nın ilçe olmamasını eleştirerek  görüşlerini aynen şöyle dile getirdiler. " son günlerde gerek basın organlarında gerekse kamuoyunda  İzmir'de yeni ilçelere kurulacağı  yönünde haberler yer almaktadır. Bu kapsamda Dikili'ye bağlı Çandarlı beldesinin de  ilçe yapılmasının planlandığı söylenmektedir.

Biz aşağıdaki imzası bulunan  bölge belediye başkanları olarak düşüncelerimizi kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.  Çandarlı beldesinin  çevresindeki beldelerin  yeni yapılması planlanan ilçeye bağlanmasının  hiç bir geçerli ve objektif gerekçesi yoktur. Zeytindağ, Yenikent ve Yenişakran  beldelerinin  halkı ve geçmiş belediye başkanları olarak kamuoyuna yansıdığı  şekliyle bir çalışma varsa bunu  kesinlikle onaylamadığımızı bildiririz.

Şu anda yapımı devam eden  "Kuzey Ege Konteynır Limanı" Zeytindağ  beldemiz sınırları içindedir. Zeytindağ beldemiz ise  Bergama İlçemizin  Liman alanının  yapıldığı alan ürinde idari sınırlar alanında  bir bağ yoktur.

Liman Projesinin tamamlanması ile bölge de  önemli bir sanayileşme  hamlesi ve buna bağlı bir ekeomik gelişme olacağı ortadadır. Bu gelişmenin yansımalrının  yanlızca bir beldeye yönelndirmek  istemnmesi  doğru bir tavırdeğildir. Planlanan çalışmaların  kamuoyuna yansıdığı şekliyle gerçekleşmesi durumunda Bakırçay'ın merkezi konumunda  bulunan ve bölgenin en büyük İçesi olan Bergama'nın gelişmesinin  engelleneceği ve ilçenin dahad aköreltleceği açıktır.
Bu iilkeler doğrultusunda  ayrımszı olarak tüm siyasi partileri ve siviltoplum kuruluşlarını meslek odalarını , muhtarlarımızı  ve örgütlü tüm kesimeler ile  Bergama kamuoyunu  bölgenin seçilmiş temsilcisi olan  belediye Başkanalrımıza  destek olamaya davet ediyoruz "denildi.

Toplantı sonrasında ise ayrıca açıklamada bulunan  Bergama Belediye Başkanı Mehmet Göneç, "Çandarlı'nın ilçe yapılması Bergama'nın kolunu bacağını kırmak  olur. Olumlu gördüğümüz her konuyu destekler, sahip cıkarız ancak Bergama'nın zararına olan her şeyin ise karşındayız" dedi.

Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun ise "Bölgede en çok limanın bu bölgeye yapılmasında koşturan çaba sarf eden benim. Ancak bu çabalarıma, emeklerime rağmen Çandarlı ilçe yapılırsa bizim beldelerimiz körelir. Böyle bir karar kesinleştiğinde ise ben  beldemde halkımın yüzüne bakamam, sokağa çıkamam. Bu beldeyi terk etmek zorunda kalırım"dedi.

Editör: TE Bilişim