Ben hayatta en çok babamı sevdim
Ben hayatta en çok babamı sevdim

Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk

Çarpı bacaklarıyla -ha düştü ha düşecek

Nasıl koşarsa ardından bir devin


O çapkın babamı ben öyle sevdim

Bilmezdi ki oturduğumuz semti

Geldi mi de gidici - hep , hep acele işi

Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi

 Atlastan bakardım nereye gitti

Öyle öyle ezber ettim gurbeti 


Sevinçten uçardım hasta oldum mu,

Kırkı geçerse ateş, çağırırlar İstanbul'a

Bi helallaşmak ister elbet , diğ'mi oğluyla!

Tifoyken başardım bu aşk oy'nunu,

Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu,


En son teftişine çıkana değin

Koştururken ardından o uçmaktaki devin,

Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için

Açıldı nefesim, fikrim, canevim

Hayatta ben en çok babamı sevdim.


 ... Artık aramızda olmayan Şair Can Yücel'in babasının ardından yazdığı bu mısralarla baba sevgisi en güzel ifadesini buluyor.

Bugün çocuklarını her şeyin üzerinde tutan babaların günü. Haziran ayının 3. pazarında kutlanan Babalar Günü'nün tarihçesine ilişkin iki ayrı kaynak bulunuyor. Bunlardan ilkine göre, Babalar Günü Batı Virginia'da ortaya çıktı. Burada yaşayan John Dowdy, annesini kaybettikten sonra onun yerini alan babası için böyle özel bir gün kutlanmasını istedi.

Bir başka araştırmaya göre ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd, 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece bu anlamlı günde değil, her zaman babaların gönüllerinin hoş tutulması, saygı ve sevginin en güzel şekilde gösterilmesini isteyerek, hayatı boyunca maddi manevi bütün imkanlarını ailesi için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı.

Erdoğan, Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

''Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımız, aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirmektedirler.

Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin mutluluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan babalarımız, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmektedirler. Elbette bizler de sadece bu anlamlı günde değil, her zaman onların gönüllerini hoş tutmalı, saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeliyiz.

Hayatı boyunca maddi manevi bütün imkanlarını ailesi için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.''

BABALAR GÜNÜNE AFİŞ

Genelkurmay Başkanlığı, Babalar Günü dolayısıyla 4 adet afiş hazırlattı. Afişlerde, Atatürk'ün, manevi kızı Ülkü Adatepe ile çekilmiş bir fotoğrafı da bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki afişlerde ayrıca, ''Hayatın Anlamını ve Tüm Güzelliklerini Öğreten Babalarımız'', ''Seninle Güven Dolar Kalbim'', ''Yetiştirdiğiniz Evlatlar, Kutsal Vatanın Bekçileridir'' ve ''Şefkatiniz Her Zaman Bizimle...'' ifadeleri yer alıyor.

Editör: TE Bilişim