SeaNews'ün haberine göre, Kenya'nın Mombasa limanının 1200 deniz mili açığında Hint Okyanusunda seyrederken 2 gün önce korsanlar tarafından kaçırılma teşebbüsünde bulunulan Alman Gemisi Beluga Fortune'un 16 kişilik mürettebatı, korsanlara gemilerini teslim etmemeyi başardı.

Mürettebat, korsanlar gemiye çıkar çıkmaz kendilerini geminin gizli bir bölmesine kilitleyerek şirkete haber verdiler. Bu konuda daha önce defalarca talim yapan mürettebat, ayrıca geminin yakıt vanalarını da kapattı, kaptan köşkünü kilitledi. Gemiden gelen haber üzerine bölgede  Atalanta Harekatı başladı. Geminin üzerine bir İngiliz Fırkateyni ve araştırma helikopteri gönderildi. Ancak korsanlar başlarına geleceği çabuk anlamışlardı. Yardım kuvvetleri gemiye ulaşmadan korsanlar kaçmışlardı bile.

Korsanlar Beluga Fortune gemisini kaçırmayı başaramadı ama , 2010 yılının ilk 9 ayını hiç de fena geçirmediler. Korsanlar bu zaman zarfında 128 gemiye çıkmayı başardılar, 52'sine ateş açtılar ve 773 kişiyi esir aldılar. Dünya çapında görülen 289 korsanlık olayının %44'ünü Somalili korsanlar gerçekleştirmiş oldular.

Editör: TE Bilişim