Belize'ye Yardım İçin Harikeyn Geçti

 İngiltere Kraliyet Donanması'na ait iki gemi, Dean kasırgasının vurduğu Belize'ye yardım elini uzattı. HMS Portland ve Destek Tankeri Wave Ruler kasırgayı delerek Belize'ye ulaştı.

Ana üsleri Plymouth olan Kraliyet Donanması Harp Gemisi HMS Portland ve destek gemisi (tanker) Wave Ruler, Dean Kasırgasından büyük zarar gören Belize'nin Xaibe kasabasına yardıma gitti.

İki gemi, İngiltere'nin daimi eğitim merkezinin bulunduğu Belize'de yardım çalışmaları yapan gruba katılmak üzere 15 kişilik ekip götürdü. Ekipte HMS Portland gemisinin doktoru da yer aldı. Doktor bir klinik oluşturarak hasta ve yaralıları tedaviye başladı. Yine yardım ekibi içerisinde bir elektrik tamirci grubu da vardı. Bu grup elektrik sağlanamayan kasabaya jeneratörlerle bir az da olsa enerji sağladı.

Kraliyet Donanması Subaylarından Mike Utley; "Ekiplerimin en kısa zamanda kıyıya çıkarak yerel halka acil yardım temin etmiş olmasından dolayı mutluluk duyuyorum" dedi.

İki gemi de Karayipler bölgesinde karakol görevi yapıyor. Bu görev, harikeyn sezonu olan Haziran'dan Kasım ayına kadar bölgede kalarak gerektiğinde insani yardım sağlamak amacını taşıyor.

Wave Ruler kasırgayı geçerken. Tarih: 17 Ağustos 2007

Her iki gemi Wave Ruler ve HMS Portland Belize'ye yardım eli uzattı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim