Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda dün gerçekleştirilen ihalede, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve 1987-1988 yılları arasında Norveç'ten satın alınan Umurbey, Sarıcabey, Çaka Bey 1, Uluç Ali Reis, Nusret Bey, Hazerfen Çelebi, Yeditepe 1, Ulubatlı Hasan, Karamürsel Bey ve Çavlı Bey isimli 10 deniz otobüsü, 24 milyon 210 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilen ihalede tek teklifi, deniz otobüslerinin işletmeciliğini yapan ve Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı şirketlerinden olan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş verdi.

Açılan zarfta, İDO'nun deniz otobüsleri için 24 milyon 220 bin YTL teklif verdiği görüldü. Bu rakamı yetersiz bulan Belediye Encümeni, İDO adına ihaleye katılan Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Tuğcu'dan teklifi muhammen bedelin üstüne çıkarmasını istedi. Bunun üzerine Tuğcu, sırasıyla 24 milyon 230 bin, 24 milyon 250 bin ve 25 milyon olmak üzere 3 kez yükseltti, ancak encümen bu rakamları da yetersiz buldu.

Bu arada, salon dışına çıkarak İDO Genel Müdürü ile görüşen Tuğcu, teklifini 30 milyon YTL'ye çıkardı. Encümenin 40 milyon YTL'de ısrar etmesi üzerine teklifi 35 milyon YTL'ye çıkaran Tuğcu, İDO adına 10 deniz otobüsünü satın aldı. Böylece işletmesi İDO tarafından yapılan ve her biri 449 yolcu kapasiteli olan deniz otobüslerinin mülkiyeti de şirkete geçmiş oldu.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Şehir Hatları İşletmesi'ni de 2005 yılı Şubat ayında devralan İDO A.Ş'nin bünyesinde 20 deniz otobüsü, 6 hızlı feribot ve 12'si arabalı 44 vapur bulunuyor. Şirketin 2005 yılı cirosu 300 milyon YTL.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim