Belçika Ve Türk Denizci Heyetleri Bir Arada 
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış TOZAR, 19 Ekim 2012 tarihinde İzmir’de Belçika’nın Flanders Bölgesi Başbakanı ve Belçika Ulaştırma Bakanı Kris PEETERS ile Belçika Flanders Bölgesi limanları Antwerp, Gent ve Zeebrugge limanlarının genel müdürleri ve denizcilik heyetleriyle ikili görüşmelerde bulunmuştur.

Söz konusu görüşmelere İzmir Liman Başkanı Güven Duran ve Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İşleri Dairesi Daire Başkanı Emre Dinçer’de katılmış olup, görüşmelerde iki ülkenin deniz ticaret hacmi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar, İzmir’in
Kruvaziyer potansiyeli ve İki ülkenin denizcilik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik konular görüşülmüş ve atılacak adımlar kararlaştırılmıştır.

Çok olumlu bir havada geçen görüşmeler sonunda Dr. TOZAR’ın sözleri yazıya dökelim önerisi ile Flanders Bölgesi Başbakanı ve Belçika Ulaştırma Bakanı PEETERS ile Türk ve Flanders limanları arasında özellikle Antwerp, Zeebrugge ve Gent limanları ile denizcilik hatlarının iyileştirilmesi, gemi inşa ve tamiri,(özellikle balıkçı gemileri), teknik uzman değişimi, liman işletmesi ve yönetimi ile denizcilik alanında ivedilikle bir denizcilik anlaşmasının imzalanması konularını ihtiva eden bir iyi niyet mektubu (Letter of Intent) imzalanmış ve görüşülen konuların hayata geçirilmesi için bir adım daha atılmıştır.

PEETERS, söz konusu görüşmelerden duyduğu memnuniyeti belirterek Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr.Barış TOZAR’a konukseverliğinden dolayı teşekkür ederek, Türk Heyetini teknik görüşmelerin 2. Adımı için Belçika Flanders Bölgesine davet etmiştir.
 
  
 

 


Editör: TE Bilişim