Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği programı öğrencilerinin katılımıyla oluşan Denizcilik Kulübü tarafından 28 Nisan – 9 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kariyer ve Sektör Günleri gerçekleştirilmiştir.

Kariyer ve Sektör Günleri Kapsamında 3 teknik gezi, 5 konferans ve 2 panel etkinliği düzenlenmiştir. Borusan Limanı ve Gemport Limanı’na teknik geziler ile başlayan etkinlikler Marport Limanı gezisiyle devam etmiştir. Liman yetkilileri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan gruplara limanlarla ilgili verilen brifinglerin ardından liman sahaları gezilerek, liman operasyonları ve yatırımlar hakkında bilgiler verilmiştir.

Denizcilik Kulübü ile MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Yöneticileri (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) işbirliğinde, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat BAYKARA’ nın moderatörlüğünü yaptığı , GAT Lojistik Genel Müdürü Özgür YARMALI, İstanbul Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Pınar KALKAVAN ve MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin TAHA’ nın konuşmacı olarak katıldığı “Lojistik Sektöründe Kariyer, Deniz Taşımacılığı ve Ortadoğu Pazarı “ konulu panel ile başlayan konferans etkinlikleri; Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet KOÇ’un “Girişimcilik ve Türkiye’de Girişimci Olmak” konulu ve Yılport Holding İş Geliştirme Müdürü Serhan ÇİLENGİR’ in konuşmacı olarak katıldığı “Konteyner Liman İşletmeciliği, Konteyner Limanlarının Dünü, Bugünü Ve Yarını, Sektörde Geleceğe Dair Beklentiler” konulu konferansı ve Gemi Brokerleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali GÜÇ ve Gemi Brokerleri Derneği Genel Sekreteri Nezih MANAVOĞLU’ nun konuşmacı olarak katıldığı “Brokerlik Mesleği ve Etiği” konulu paneli ile devam etmiştir.

TURMEPA Deniz Temiz Derneği Genel Müdür Yardımcısı Mine GÖKNAR ve Proje Asistanı Çağıl YETİM’ in konuşmacı olarak katıldığı “Deniz Elçileri” konulu konferansı düzenlenerek “Karadeniz Ereğlisi’nde Gönüllü Ol Boy Ver” sloganıyla Karadeniz Ereğli Deniz Elçileri Topluluğu oluşturulmuştur. Ayrıca İŞKUR Kdz. Ereğli İş ve Meslek danışmanlarının katılımı ile ‘ İş Arama Becerileri ‘ konulu bir seminer verilmiştir. Etkinliklerin son gününde ise Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin ŞEVLİ’nin konuşmacı olarak katıldığı “Denizcilik Sektörü Değerlendirilmesi ve Filyos Liman Projesi” konulu konferans düzenlenmiştir.

Etkinlikler Karadeniz Bölge Komutanı, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı, Bülent Ecevit Üniversitesi Akademisyenleri, Zonguldak Liman Başkanı, Kdz. Ereğli Liman Başkanı, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Erdemir T.A.Ş. Liman Başkanı, Hatice Erdem Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü, Erdemir T.A.Ş. Genel Hizmetler Başmühendisi, Erdemir T.A.Ş. Baş Kılavuz Kaptanı, Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı Gemi Sörvey Uzmanı, Müsiad Sektör Kurulları Koordinatörü, Zonguldak Bölgesi Gemi Acenteleri Yetkilileri ile Denizcilik Fakültesi ve Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Editör: TE Bilişim