Liman işçileri gönderilen bayram şekerini kabul etmedi

Mersin Limanının özelleştirme ihalesini alan PSA-AKFEN’in liman işçilerine Ramazan Bayramı nedeniyle gönderdiği bir kamyon dolusu şekeri liman işçileri kabul etmedi.

Bunun üzerine şekeri geri götürmek istemeyen nakliye firması şekerin bir kısmını çevrede bulunan vatandaşlara dağıtmak istedi. Vatandaşların izdihamından ve işçilerin tepkisinden çekinen nakliye firması daha sonra şekeri dağıtmaktan vaz geçerek geri götürmek zorunda kaldı. Liman İş Mersin Şube Başkanı Recep Özbey, PSA-AKFEN’in liman işçilerine dağıtılmak üzere gönderdiği şekerleri rüşvet olarak niteledi.

Özbey, Liman çalışanlarının almadığı bu rüşveti şoförlerin nakliye ücretinden istifade edebilmek için çevrede bulunan vatandaşlara dağıttığını dolayısıyla rüşvet olarak nitelediği şekeri Liman işçilerinin kabul etmediğini belirtti. İşçilerde şeker dağıtımına tepki gösterek, “PSA-AKFEN’in gönderdiği bu şekerleri almıyoruz. Gitsin buradan götürsünler” diye tepkilerini dile getirdiler.

Daha sonra tepkilerden çekinen kamyon şoförleri şeker yüklü kamyonu Liman sahası dışına çıkardı. Şeker almak isteyen vatandaşlar bir süre kamyonu takip etti. Bunun üzerine izdihamdan çekinen şoförler şekerleri dağıtmayarak geri götürdü.

Kaynak: ZAMAN Gazetesi/Hasan Küçük

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim