Bayanlar limanlarda sahada daha çok olmak istiyor…!!!

Uludağ Üniversitesi Gemlik Denizcilik Topluluğu ve Gemlik Asım Kocabıyık MYO ev sahipliğinde düzenlenen Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları 2. Öğrenci Çalıştayı Gemlik ve Liman İşletmeciliği konulu panel ile devam ediyor.

Panelde Borusan Lojistik Gemlik Liman Operasyon Müdürü Kazım KESKİN, Yılport Holding İş Geliştirme Müdürü Serhan ÇİLENGİR, Roda Port Liman Operasyon Müdürü Serkan DAĞDELEN Gemlik Bölgesinde bulunan yöneticisi oldukları limanları çalıştaya katılan 16 meslek yüksekokulu öğrencisine, öğretim elemanlarına ve katılan sektör temsilcilerine sunum yaparak anlattılar. Sunumlarında limanlarının altyapılarından, ekipmanlarından, depolama sahalarında, rıhtımlarından, iş potansiyellerinden ve bunun yanında gelecekteki yatırımlarından bahsettiler.

Panel öğrencilerin panelistlere yönelttiği sorular ile devam etti. Panelde bayan denizcilik öğrencilerinin yoğun ilgisi olduğu görüldü. Panelistlere Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencisi neden limanda sahalarda bayanlara çalışma imkanı sağlanmıyor? Gelecekte bayanlara bu ımkan sagalanacak mı ? sorusunu yöneltti. Soruya sırayla cevap veren panelistlerden Kazım KESKİN “bizimde Borusan Limanı olarak üzerinde çalıştığımız bir proje, bayanların limanın saha tarafında çalışmasını destekliyor ve gerekli kanuni düzenlemeler olursa bizde calıstırmayı isteriz” dedi. Serhan ÇİLENGİR “gemilerde çalıştığım dönemde yurt dışında bir çok limanda çalışan bayan gördüm bizimde ülkemizde neden olmasın, bizde destekliyoruz diye” cevap verdi. Serkan DAĞDELEN “gemilerde zabit olarak çalıştığım dönemde gemilerde bayanlar ile çalıştım neden limanlarda da olmasın bizde destekliyoruz” cevabını verdi. Katılımcı öğrencilerden biri Deniz ve Liman İşletmeciliği okuyan öğrencilerden sektörün beklentisi nedir diye bir soru sordu? Üç büyük limanda soruya en önemli konunun yabancı dil yani İngilizce olduğunu vurguladı.

Panel sonunda Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Murat TACAR panelistlere plaketlerini vermek üzere davet edildi fakat Öğr. Gör. Murat TACAR “panele bugun bayanların damgasını vurduğunu limanlarda daha çok bayan çalışan istihdam edilmesi konusunda çalışmalar yapılması için limanlara plaketlerini vermek üzere Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği bayan öğrencilerinden Borusan Limanında iş yeri eğitimi yapan Sedef SARI, Roda Limanında iş yeri eğitimi yapan Seda KÖROĞLU’nu ve Yılport Holdingde iş yeri eğitimi yapan Yeliz CAN’ı iş yeri eğitimi yaptıkları kurumlara plaketlerini vermek üzere davet etti.”

Editör: TE Bilişim