Batum Başkonsolosluğu’na Yasin Temizkan atandı.

 Ticaret Ve Gümrük Bakanı Hayatı Yazıcı’nın Batum’u ziyareti esnasında, Konsolosluk Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Gürcistan’da iş yapan Türklerin sorunları masaya yatırıldı.

Bakan Yazıcı, buradaki gurbetçilerin dertlerini dinlerken, konsolosluğun sorunları çözmede yetersiz kaldığı söylenmişti. Bunun üzerine Bakan Yazıcı, sorunları olanların adres ve telefonlarını alarak en kısa sürede kendilerine dönüleceğini belirtmişti. Batum Konsolosluğu’na atanan Yasin Temizkan önümüzdeki günlerde konsolosluk görevini Engin Arıkan’dan devralacak.

YASİN TEMİZKAN KİMDİR?

1 Ocak 1977 yılında Sivas´ta doğdu. İlk-orta-lise öğrenimini Sivas´ta tamamladı. 1997 ÖYS’ de Matematik puanı sıralamasında Türkiye 826.’sı olarak Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’ne tam burslu olarak girdi. 2003 yılında Tübitak Bilim Adamı Yetiştirme Grubu´nca Genç Bilim Adamı Ödülüne layık görüldü. Lisans eğitiminin ardından Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde, Matematik Öğretmenliği Yüksek Lisans programını tamamladı. Kendi özel ders bürosunda matematik ve geometriden özel dersler verdi. Üniversite yıllarında amatörce başladığı öğretmenliğe Bilkentlilerde profesyonel olarak devam ettirdi.2014 Ağustos ayı başlarında Batum Başkonsolosu olarak atandı.

ENGİN ARIKAN KİMDİR?

1 Ekim 2011 tarihinde görevine başlayan Batum Başkonsolosu Engin Arıkan; Ankara Gazi Anadolu Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Ayrıca, İngiltere Oxford Üniversitesi’nin bir yıllık Dışişleri Programı’nı (Foreign Service Programme) tamamlamıştır. Dışişleri Bakanlığı’nda merkezdeki görevlerinin yanı sıra Sana (Yemen) Büyükelçiliği’nde, Londra Büyükelçiliği’nde ve Brüksel’de Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’nde görev yapmıştır. Türkiye’nin 2005 yılında Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin başlamasından bu yana müzakere sürecinin içinde yer alan Arıkan, son olarak Brüksel’de Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Müsteşarlığı görevini yürütürken Batum Başkonsolosu olarak atanmıştır. Batum Eski Başkonsolosu Engin Arıkan evli olup, İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilişim