Batman’da ilköğretim okulu öğrencileri, uygulamalı trafik eğitimi kapsamında oluşturulan parkurda trafiğe çıkarak eğitim aldı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme personeli tarafından '8-15 Mayıs Trafik Haftası' etkinlikleri kapsamında öğrencilere uygulamalı trafik kültürü anlatıldı. Batman Bölge Trafik Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Kültür İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencileri katıldı. Öğrenciler için oluşturulan parkurda, karşıdan karşıya geçiş kuralları, yol kenarında yürürken yaya kaldırımlarının kullanılması, bisiklete binme kuralları, okul servis araçlarında davranışlar, emniyet kemerinin önemi konuları uygulamalı olarak anlatıldı.

ÇOCUKLAR HEM BİLGİLENDİ HEM EĞLENDİ

Eğitim alan ilköğretim okulu öğrencileri, uygulamalı trafik eğitiminin çok eğlenceli olduğunu belirterek, trafikle ilgili polis amcalarının kendilerine her şeyi öğrettiklerini söylediler. Kültür İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Baran Kızıroğlu ise “Trafik haftası kapsamında 2. sınıfta eğitim gören öğrencileri hazırlanan parkurda trafiğe çıkarttık. Çocuklarımız hem bilgilendi hem de eğlendiler. Güzel bir etkinlik oldu.” dedi. Programın sonunda eğitime katılan öğrencilere, trafik kuralları boyama kitabı, kalem, cetvel gibi hediyeler dağıtıldı.Cihan
Kaynak: cha